HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSupersimpele Spaanse Hamburger
topBanner
Supersimpele Spaanse hamburger

Supersimpele Spaanse hamburger

met patatas bravas, aioli en tomatensalade

Supersnel
Lees meer

In dit recept serveer je de patatas bravas niet met de klassieke salsa brava maar met aioli. Een top combinatie als je het ons vraagt!

Labels:Lekker snel
Allergenen:SulfietGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)SesamzaadLupineEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Aardappelblokjes

2 tl

Paprikapoeder

½ tl

Gerookt paprikapoeder

2 stuk(s)

Runderburger

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

80 gram

Tomatentapenade

(BevatSulfietKan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Hamburgerbol

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, LupineKan bevattenSoja, Ei, Noten)

60 gram

Rucola en veldsla

250 gram

Rode cherrytomaten

50 gram

Aioli

(BevatEi, MosterdKan bevattenNoten, Pinda's)

Zelf toevoegen

2 tl

Wittewijnazijn

2 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4313 kJ
Energie (kcal)1031 kcal
Vetten60.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels11 g
Eiwitten44 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelblokjes in de koekenpan met per persoon: 1 tl paprikapoeder en 1/4 tl gerookt paprikapoeder in 10 - 12 minuten knapperig. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de rode puntpaprika in smalle repen. Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de runderburger, samen met de paprika, 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is.

3

Halveer de cherrytomaten. Verdeel de rucola en veldsla over de borden. Leg de cherrytomaten erop. Besprenkel met de extra vierge olijfolie naar smaak en 1 tl witte wijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de hamburgerbol doormidden en besmeer met de tomatentapenade. Beleg de hamburgerbol met de runderburger, de gebakken puntpaprika en eventueel wat van de salade. Leg de patatas bravas naast de salade en serveer met de aioli.