Linguine is Italiaans voor a) linten b) tongetjes of c) lijnen? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
180 gram
Linguine
(BevatGlutenKan bevattenLupine, Soja, Eieren, Mosterd)1 stuk(s)
Ui
250 gram
Rode cherrytomaten
200 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
5 gram
Vers basilicum
(BevatSelderij)100 gram
Spinazie
(Kan bevattenSelderij)80 gram
Rode pesto
(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de ui en halveer de cherrytomaten.
Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel op hoog vuur, voeg de ui en peper en zout toe en bak 2 minuten. Voeg de cherrytomaten toe. Dek de pan af, zet het vuur middelmatig en bak nog 3 minuten.
Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Snijd het basilicum fijn. Voeg de spinazie, linguine, rode pesto, een scheutje kookvocht en het kipgehakt met bakvet toe aan de hapjespan met groenten. Schep 1 minuut goed om, tot de spinazie geslonken is.
Verdeel de linguine over de borden. Garneer met het basilicum.