topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle kipcurry

Snelle kipcurry

met bloemkoolrijst en naanbrood

Met deze rode curry zit je, zoals de titel al doet vermoeden, lekker snel aan tafel. In plaats van gewone rijst, gebruik je bloemkoolrijst – die is niet alleen sneller gaar, maar het is ook een makkelijke manier om extra groente binnen te krijgen. Doordat je de rijst roerbakt, blijft hij knapperig en krijgt hij een nootachtige smaak. We hebben deze keer gekozen voor kippendij – ook bekend als de biefstuk onder de kip – omdat het zo lekker mals is.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Ui

45 gram

Witte langgraanrijst

100 gram

Kippendijreepjes

25 gram

Rode currypasta

ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Naanbrood

100 gram

Bloemkoolrijst

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¾ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)792 kcal
Energie (kJ)3314 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers13 g
Vezels5.9 g
Eiwitten32 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 200 degrés.Portez à ébullition une bonne quantité d’eau à couvert pour le riz.Coupez le poivron en lanières et l’oignon en demi-rondelles.Faites cuire le riz à couvert 12 à 15 minutes. Égouttez-le et réservez-le sans couvercle.

Préparer le curry
2

Faites chauffer 1/2 cs d’huile de tournesol par personne dans le wok ou la sauteuse à feu moyen-vif et faites cuire le poivron, l’oignon et le poulet 3 à 4 minutes.Ajoutez la pâte de curry rouge et poursuivez la cuisson 1 minute.Ajoutez le lait de coco, mélangez bien, baissez le feu, couvrez et laissez mijoter 6 à 8 minutes.Salez et poivrez.

Cuir le riz de chou-fleur
3

Enfournez le naan 4 à 6 minutes.Faites chauffer 1/4 cs d’huile de tournesol par personne dans la poêle à feu moyen-vif.Faites sauter le riz de chou-fleur 3 à 4 minutes. Salez et poivrez.

Tip: Wist je dat bloemkool rijk is aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen?

Servir
4

Servez le riz de chou-fleur dans des assiettes creuses.Versez le curry de poulet par-dessus.Présentez le naan en accompagnement.