Schnitzel met knoflook-gemberrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schnitzel met knoflook-gemberrijst

Schnitzel met knoflook-gemberrijst

met spitskool-wortelsalade en zoete Aziatische saus

Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je hem in de potgrond zet.

Labels:
Familie
Allergenen:
Gerst
•Eieren
•Tarwe
•Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wienerschnitzel van varkensvlees

(Bevat Gerst, Eieren, Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd)

75 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Gesneden spitskool

1 stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ bosje(s)

Lente-ui

1 tl

Verse gember

Zelf toevoegen

180 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

½ el

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4054 kJ
Energie (kcal)969 kcal
Vetten46.6 g
waarvan verzadigd13.6 g
Koolhydraten98.1 g
waarvan suikers22.7 g
Vezels11.1 g
Eiwitten35.2 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

•Kom
•Rasp
•Pan met deksel
•Koekenpan
•Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 el suiker en 1 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de wortel en gesneden spitskool toe en schep goed om (zie Tip). Bewaar in de koelkast tot serveren.

Tip: Snijd de voorgesneden spitskool eventueel nog fijner voor je hem aan de kom toevoegt.

Rijst koken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de lente-ui en de gember toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de jasmijnrijst en de bouillon toe. Breng aan de kook. Zet daarna het vuur lager en kook de rijst 10 - 12 minuten (zie Tip 1 & 2).
  • Haal de pot van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.

Tip 1Kookt de rijst snel droog? Voeg dan extra water toe.

Tip 2: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Schnitzel bakken
3
  • Verhit 1 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur (zie Tip). Voeg, wanneer de boter goed heet is, de schnitzel toe en bak 2 - 3 minuten per kant. Schud de pan tijdens het bakken af en toe zodat de schnitzel niet aanbakt. 
  • Haal de schnitzel uit de pan en snijd in reepjes.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise, de zoete Aziatische saus en 1 tl water per persoon.

TipWees niet te zuinig met de boter, anders komt de paneerlaag van de schnitzel los tijdens het bakken. 

Serveren
4
  • Verdeel de knoflook-gemberrijst over diepe borden.
  • Schep de zoetzure rauwkost naast de rijst.
  • Leg de schnitzelreepjes erbovenop.
  • Garneer met de saus en het groene gedeelte van de lente-ui.

Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en tanden én gezonde spieren.