HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSchelvisfilet Met Bieslooksaus
topBanner
Schelvisfilet met bieslooksaus

Schelvisfilet met bieslooksaus

met aardappeltjes en bospeen uit de oven

Lees meer

Schelvis is het hoofdingrediënt van welk bekend streetfoodgerecht? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:FamilieCaloriebewust
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Bospeen

500 gram

Vastkokende aardappelen

5 gram

Verse bieslook

50 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Schelvisfilet zonder huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2420 kJ
Energie (kcal)578 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels12 g
Eiwitten27 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de bospeen. Weeg 250 gram bospeen per persoon af. Snijd de bospeen in de lengte in kwarten. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in lange, smalle parten.

2

Kook de bospeen en aardappelen samen 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Dep de bospeen en aardappelen droog met keukenpapier en meng met 1 el olijfolie per persoon in een grote kom. Verdeel de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 30 minuten in de oven. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd of knip ondertussen de verse bieslook fijn. Meng in een kleine kom de volle yoghurt, 1/2 tl mosterd per persoon en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

5

Dep tegen het einde van de oventijd de schelvisfilet droog met keukenpapier. Smelt 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schelvisfilet 2 – 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Haal de vis uit de koekenpan en roer de bieslooksaus door het bakvet in de pan.

6

Verdeel de bospeen en aardappelen over de borden. Leg de schelvisfilet ernaast en serveer met de bieslooksaus.