Skip to main content
Kipworstjes met zoete-aardappelstoemp
Kipworstjes met zoete-aardappelstoemp

Kipworstjes met zoete-aardappelstoemp

met witte kaas, saus van ui, vadouvan en prei

4.2
(1,3K)

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Labels:
Familie
Allergenen:
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

150 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Prei

½ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat: Mosterd)

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

1 stuk(s)

Rode ui

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)816 kcal
Energie (kJ)3415 kJ
Vetten39.7 g
waarvan verzadigd21.8 g
Koolhydraten79.3 g
waarvan suikers13 g
Vezels15.6 g
Eiwitten31.3 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Hapjespan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Was of schil de aardappelen en zoete aardappelen en snijd in grove stukken. Zet beide soorten aardappelen onder water in een pot met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn.

Weetje: Wist je dat 100 gram prei meer dan 1/3 van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.

Kipworstjes bakken
3

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en kipworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 6 minuten op middelmatig vuur, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om. Schenk vervolgens 1 el water per persoon in de pan en meng tot een saus. Zet het vuur laag en laat de saus indikken.

Prei bakken
4

Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de vadouvan 1 minuut, of tot deze begint te geuren. Voeg de prei toe en bak 4 - 5 minuten.

Aardappelen stampen
5

Stamp beide soorten aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1 el boter per persoon en een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Roer de gebakken prei door de stoemp. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de stoemp over de borden. Verkruimel de witte kaas over de stoemp. Leg de kipworstjes erop en giet de saus van ui erover.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders