Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
150 gram
Zoete aardappel
½ stuk(s)
Prei
½ zakje(s)
Vadouvan
(Bevat: Mosterd)
2 stuk(s)
Gekruide kipworstjes
1 stuk(s)
Rode ui
25 gram
Witte kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
2 el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Was of schil de aardappelen en zoete aardappelen en snijd in grove stukken. Zet beide soorten aardappelen onder water in een pot met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn.
Weetje: Wist je dat 100 gram prei meer dan 1/3 van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en kipworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 6 minuten op middelmatig vuur, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om. Schenk vervolgens 1 el water per persoon in de pan en meng tot een saus. Zet het vuur laag en laat de saus indikken.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de vadouvan 1 minuut, of tot deze begint te geuren. Voeg de prei toe en bak 4 - 5 minuten.
Stamp beide soorten aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1 el boter per persoon en een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Roer de gebakken prei door de stoemp. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stoemp over de borden. Verkruimel de witte kaas over de stoemp. Leg de kipworstjes erop en giet de saus van ui erover.