Serranoham wordt traditioneel op grote hoogtes gedroogd, en is daarom ook vernoemd naar het Spaanse woord voor gebergte: sierra.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
3 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Rode kerstomaten
2.5 gram
Verse salie
1 stuk(s)
Kipfilet
20 gram
Serranoham
85 gram
Orzo
⅖ stuk(s)
Witte wijn
25 gram
Grana Padanovlokken DOP
¼ stuk(s)
Citroen
20 gram
Rucola
125 ml
Zoutarme kippenbouillon
naar smaak
Peper en zout
1 el
[Plantaardige] boter
Bereid 125 ml kippenbouillon per persoon (zie Tip). Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.
Tip: Kook je liever zonder wijn? Bereid dan 200 ml kippenbouillon per persoon.
Ris ondertussen de blaadjes van de salie. Snijd de kipfilet in de lengte door de helft, zodat je twee smallere kipfilets krijgt. Bestrooi de kip met peper en zout. Leg op elke kipfilet twee blaadjes salie en wikkel de serranoham om de kipfilet. Bewaar apart tot stap 4.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de helft van de ui 2 minuten. Voeg de orzo en de helft van de knoflook toe en bak 1 minuut aan. Blus af met 50 ml witte wijn per persoon (zie Tip). Voeg vervolgens 125 ml kippenbouillon per persoon toe, dek af en laat 10 - 12 minuten zachtjes koken. Meng daarna de helft van de grana padano-vlokken door de orzo.
Tip: Kook je liever zonder wijn? Gebruik dan 50 ml kippenbouillon per persoon in plaats van witte wijn.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de rest van de ui en de kipfilet met serranoham toe en bak in 2 - 3 minuten rondom bruin.
Voeg de rode cherrytomaten, de overige knoflook, de salie en 25 ml witte wijn per persoon toe aan de kip en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de citroen in partjes.
Tip: Kook je liever zonder wijn? Gebruik dan 25 ml kippenbouillon per persoon in plaats van witte wijn.
Verdeel de rucola over diepe borden. Leg de orzo op de rucola. Serveer 2 saltimbocca's per persoon en verdeel de rode cherrytomaten en de overige saus over de orzo. Garneer met de overige grana padano-vlokken en een partje citroen.