Fusion salade Niçoise met tonijn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusion salade Niçoise met tonijn

Fusion salade Niçoise met tonijn

met patatjes, sriracha-mayo en sesamzaad

Nieuw ingrediënt in je box! De tonijnblokjes hebben een vlezige smaak, zitten boordevol eiwitten en bevatten omega 3-vetzuren.

Labels:
Caloriebewust
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Vis
Mosterd
Soja
Ei
Sesamzaad
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

120 gram

Tonijnblokjes

(Bevat: Vis)

25 gram

Sriracha-mayo

(Bevat: Mosterd, Soja, Ei)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Little gem

75 gram

Sperziebonen

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

200 gram

Aardappelen

Zelf toevoegen

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Olijfolie

1 el

Rodewijnazijn

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2502 kJ
Energie (kcal)598 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten51.9 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels12.6 g
Eiwitten36.8 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan
Vergiet
Kom
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Schil of was de aardappelen grondig en snijd in stukken. Leg de aardappelen in een ruime pot met water en een snuifje zout.
  • Breng aan de kook en kook de aardappelen 5 - 7 minuten. 
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd doormidden.
  • Voeg de sperziebonen toe aan de aardappelen en kook 6 - 8 minuten, giet af en laat uitstomen.
Marineren
2
  • Meng in een kom de helft van de olijfolie met de honing en de helft van de Koreaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg dan de tonijn toe en meng goed door. Bewaar apart om te marineren.
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de sla fijn.
  • Meng in een saladekom de rodewijnazijn met de suiker. Voeg de ui toe en meng goed door.
Tonijn bakken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een pan op hoog vuur en bak de tonijn 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de boter en de overige Koreaanse kruiden toe aan de aardappelen en bonen.
  • Bak de aardappelen en bonen 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de sla toe aan de ui en schep goed om. Voeg extra vierge olijfolie naar smaak toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de salade over diepe borden.
  • Leg de patatjes, sperziebonen en tonijn ernaast.
  • Besprenkel met de srirachi-mayo.
  • Garneer met het zwarte sesamzaad.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.