Salade met gekaramelliseerde peer en blauwe kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met gekaramelliseerde peer en blauwe kaas

Salade met gekaramelliseerde peer en blauwe kaas

met courgette, patatjes en walnoten

De schimmel in blauwe kaas is penicillium, een onschadelijke, eetbare schimmel die wordt toegevoegd om de kenmerkende blauwe aderen en de uitgesproken pittige smaak te creëren.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Walnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

¾ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Peer

½ stuk(s)

Rode ui

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

40 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Wittewijnazijn

¼ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2607 kJ
Energie (kcal)623 kcal
Vetten33.7 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten60.3 g
waarvan suikers16.3 g
Vezels13.2 g
Eiwitten18.4 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes.
  • Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Bak 20 - 22 minuten in de oven, of tot de courgette gaar is.
Aardappelblokjes bakken
2
  • Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met een scheutje olijfolie, breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Rooster 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in partjes.
Peer bakken
3
  • Verhit de boter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de peer 8 - 16 minuten, of tot hij zacht en goudbruin is. Blus af met de zwarte balsamicoazijn.
  • Snipper ondertussen de ui (zie Tip).

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de peer.

Serveren
4
  • Voeg de courgette en de sla toe aan een saladekom en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.
  • Voeg de wittewijnazijn en de ui toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Verdeel de gebakken patatjes over de borden. Schep de salade ernaast.
  • Leg de peer bovenop de salade. Garneer met de blauwekaasblokjes en geroosterde walnootstukjes.