Tonijn-krieltjessalade met ei en bietjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tonijn-krieltjessalade met ei en bietjes

Tonijn-krieltjessalade met ei en bietjes

met appel en verse kruiden

De held van dit gerecht is de rode biet - deze rode knol zorgt voor veel vezels en zit bomvol kalium.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Vis
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode biet

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Appel

⅓ head

Botersla

½ blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2841 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten34.5 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten60.3 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels14.2 g
Eiwitten27.8 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan
Steelpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Bietjes koken
1
  • Breng water aan de kook in een ruime steelpan voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in blokjes van 1 cm.
  • Kook de rode biet in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.
  • Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pot, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook.
  • Kook de krieltjes in 16 - 18 minuten gaar. Kook de laatste 6 - 10 minuten 1 ei per persoon mee in de pot met krieltjes. Giet daarna af. Spoel de krieltjes en het ei met koud water zodat ze afkoelen.
Snijden
2
  • Snijd de appel in blokjes van ongeveer 2 cm.
  • Was de botersla en snijd in repen.
  • Laat de tonijn uitlekken en breng op smaak met peper en zout. 
  • Hak de verse kruiden fijn. 
Dressing maken
3
  • Meng in een kleine kom een dressing van de mayonaise, de helft van de verse kruiden en per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 el wittewijnazijn en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de rode biet, appel, botersla, krieltjes en tonijn toe aan een saladekom.
  • Meng met het grootste deel van de dressing en bewaar het overige deel voor de garnering.
Serveren
4
  • Pel het gekookte ei en snijd doormidden.
  • Verdeel de salade over de borden en leg het gekookte ei erbovenop. 
  • Garneer met de overige dressing en de overige verse kruiden.

Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.