Skip to main content
Kip met parelcouscous en kruidenkaasblokjes

Kip met parelcouscous en kruidenkaasblokjes

met veldsla, komkommer en paprika

Kipfilethaasje is het kleine stukje vlees onder de borst. Het is extra mals, kookt snel en absorbeert gemakkelijk marinades en kruiden!

Labels:
Caloriebewust
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Soja
Kan sporen van allergenen bevatten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

100 gram

Kipfilethaasjes

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Mosterd, Soja, Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe, Gluten)

½ stuk(s)

Mini-komkommer

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Rode ui

20 gram

Veldsla

25 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

¾ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2874 kJ
Energie (kcal)687 kcal
Vetten25.9 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels7.2 g
Eiwitten43 g
Zout1.7 g
Potassium491.6 mg
Calcium36.3 mg
Iron1.4 mg
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Parelcouscous koken
1
  • Bereid de bouillon in een pot met deksel voor de parelcouscous.
  • Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog op laag vuur. 
  • Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
Kip bakken
2
  • Voeg de kipfilethaasjes toe aan een kom. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon en de Siciliaanse kruidenmix toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en bak de ui en de kip 2 - 3 minuten per kant, of tot de kip gaar is (zie Tip).

Tip: In de volgende stap snijd je de paprika voor de salade. Je serveert de paprika rauw. Houd je hier niet van? Bak de paprika dan mee met de kip.

Salade maken
3
  • Snijd de komkommer en paprika in blokjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, 1 tl honing en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de veldsla, komkommer, paprika, ui, kaasblokjes en parelcouscous toe aan de kom en meng goed.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Serveren
4
  • Verdeel de salade over de borden.
  • Serveer met de gebakken kipfilethaasjes.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders