De rundertartaar is het lekkerst als je hem kort bakt. Houd je van mosterd? Smeer de tartaar dan aan beide kanten in voor hij in de pan gaat.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
300 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Ui
5 gram
Verse rozemarijn & marjolein
125 gram
Champignons
¼ stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Tomaat
30 gram
Mesclun
1 stuk(s)
Gekruide rundertartaar
½ el
Wittewijnazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Mosterd
1 tl
Honing
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Zonnebloemolie
Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Snijd de rode ui in halve ringen. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en marjolein en snijd beide grof. Haal de rundertartaar alvast uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
Tip: Wist je dat men gemiddeld nog geen 150 gram groente eet per dag? Dat is een stuk minder dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Gelukkig heb je daar met dit gerecht geen last van met ruim 400 gram groente per portie!
Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de verse kruiden 25 – 35 minuten, met het deksel op de pan. Haal na 20 - 25 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de champignons in plakjes.
Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken en snijd de tomaat in parten. Maak in een kleine kom een dressing van de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, tomaat en mesclun toe aan een saladekom en meng met de dressing.
Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de ui en de
champignons 7 - 9 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de rest van de boter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Leg de rundertartaar voorzichtig in de koekenpan en bak 2 - 3 minuten per kant. Bak de tartaar langer als je liever doorbakken vlees eet. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Tartaar is een burger dat in tegenstelling tot de meeste hamburgers of gewone runderburgers gemaakt is van de magere delen van de rund. Hierdoor bevat deze minder calorieën en verzadigd vet. Lekker en in balans dus!
Verdeel de gebakken aardappelen en de champignons met ui over de borden. Leg op ieder bord een rundertartaar. Serveer met de salade.