topBanner
Rundertartaar met champignons

Rundertartaar met champignons

met aardappelen en een frisse salade

Lees meer

De rundertartaar is het lekkerst als je hem kort bakt. Houd je van mosterd? Smeer de tartaar dan aan beide kanten in voor hij in de pan gaat.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:FamilieCaloriebewust
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Rode ui

10 gram

Verse rozemarijn & marjolein

250 gram

Champignons

½ stuk(s)

Komkommer

2 stuk(s)

Tomaat

60 gram

Mesclun

2 stuk(s)

Rundertartaar

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

2 tl

Honing

2 tl

Mosterd

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2771 kJ
Energie (kcal)662 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels11 g
Eiwitten37 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan met deksel
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Snijd de rode ui in halve ringen. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en marjolein en snijd beide grof. Haal de rundertartaar alvast uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de verse kruiden 25 – 35 minuten, met het deksel op de pan. Haal na 20 - 25 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de champignons in plakjes.

3

Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken en snijd de tomaat in parten. Maak in een kleine kom een dressing van de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, tomaat en mesclun toe aan een saladekom en meng met de dressing.

4

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de ui en de champignons 7 - 9 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit de rest van de boter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Leg de rundertartaar voorzichtig in de koekenpan en bak 2 - 3 minuten per kant. Bak de tartaar langer als je liever doorbakken vlees eet. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de gebakken aardappelen en de champignons met ui over de borden. Leg op ieder bord een rundertartaar. Serveer met de salade.