Rundertartaar met champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rundertartaar met champignons

Rundertartaar met champignons

Met aardappelen en frisse salade

Wat in Nederland tartaar heet, is nauw verwant met wat in België filet americain wordt genoemd. Deze tartaar is heerlijk mals en om ervoor te zorgen dat hij dat blijft, kun je hem beter niet te lang bakken. Haal het vlees liever eerder uit de pan en laat het naar wens nog even nagaren in aluminiumfolie.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Chef's Choice
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

½ bosje(s)

Verse rozemarijn

5 bosje(s)

Verse marjolein

125 gram

Champignons

¼ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Mesclun

1 stuk(s)

Rundertartaar

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ tl

Wittewijnazijn

¼ tl

Honing

¼ tl

Mosterd

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2598 kJ
Energie (kcal)621 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels9 g
Eiwitten33 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Snijd de rode ui in halve ringen. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en marjolein en snijd beide grof. Haal de tartaar uit de koelkast.

Aardappelen bakken
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de kruiden, 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de champignons in plakjes.

Salade maken
3

Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken en snijd de tomaat in parten. Meng samen met de mesclun in een saladekom. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout en meng met de mesclun.

Champignons en ui bakken
4

Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui en de champignons 2 – 3 minuten op middelhoog vuur.

Tartaar bakken
5

Leg de tartaar bij de champignons en de ui in de pan en bak 5 – 6 minuten rondom op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Bak het tartaartje langer wanneer je niet van rood vlees houdt.

Serveren
6

Verdeel de tartaar, de gebakken aardappelen en de champignons met ui over de borden. Serveer met de salade.