Kalkoenrollade met uien-rozemarijnjus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalkoenrollade met uien-rozemarijnjus

Kalkoenrollade met uien-rozemarijnjus

met gekleurde wortel, aardappel en peultjes met parmigiano reggiano

Ontdek elke week een Bourgondisch recept. Kook samen de sterren van de hemel, dek de tafel en geniet van een mooi stuk vlees met drie lekkere bijgerechten. In dit recept is aan alle smaken is gedacht. De zelfgemaakte uien-rozemarijnjus is naast hartig ook licht pikant door de uienchutney. Lekker als tegenhanger van de zoete cranberry's in de kalkoenrollade. Om het feestje compleet te maken strooi je parmigiano reggiano over de peultjes.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

50 gram

Peen

½ bosje(s)

Verse rozemarijn

50 gram

Paarse wortel

50 gram

Gele wortel

150 gram

Kalkoen met serranoham en cranberryvulling

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Pikante uienchutney

(Bevat Sulfiet)

100 gram

Peultjes

15 gram

Parmigiano reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

150 ml

Runderbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4552 kJ
Energie (kcal)1088 kcal
Vetten58 g
waarvan verzadigd17.1 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers23.7 g
Vezels12 g
Eiwitten43 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat
Bakpapier
Ovenschaal
Koekenpan
Rasp
Kleine kom
Grote kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Weeg de wortelen af. Halveer ze in de breedte en snijd vervolgens in dunne partjes. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Ris de naaldjes van de helft van de rozemarijn en snijd fijn. Bewaar de andere helft van de rozemarijn apart.

Bakken
2

Meng de wortel en aardappel in een kom met 1 el olijfolie per persoon, de fijngesneden rozemarijn, peper en zout. Verdeel vervolgens over een met bakplaat met bakpapier en bak 40 – 45 minuten in de oven. Schep tussendoor om.

Rollade aanbraden
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de kalkoenrollade in 4 – 8 minuten rondom bruin op hoog vuur. Leg de rollade in een ovenschaal en bak, afhankelijk van de grootte van de rollade, 20 tot 30 minuten mee. De rollade is klaar als hij goudbruin is en de sappen helder zijn als je een satéprikker in het dikste gedeelte steekt.

Jus maken
4

Bereid de bouillon. Verhit de koekenpan met het bakvet opnieuw op middelhoog vuur. Voeg 150 ml bouillon per persoon, de uienchutney en het overige takje rozemarijn toe aan de pan. Meng alles goed en laat de jus dan inkoken tot de gewenste dikte.

Peultjes bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Roerbak de peultjes 6 – 8 minuten, of totdat de peultjes beetgaar zijn. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano met een fijne rasp. Haal de peultjes uit de pan en leg op een mooie schaal. Strooi de parmigiano reggiano over de peultjes.

Serveren
6

Leg de kalkoenrollade op een schaal en snijd hem in plakken. Haal het takje rozemarijn uit de jus, schenk in een kommetje en serveer apart. Schep de aardappelen en wortel in een grote kom waar iedereen uit kan scheppen. Serveer met de peultjes en met de mayonaise in een apart schaaltje.