Romige rigatoni met gekruid kipgehakt en spinazie
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Romige rigatoni met gekruid kipgehakt en spinazie

Romige rigatoni met gekruid kipgehakt en spinazie

met venkel, rode peper en belegen kaas

De naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.

Labels:
Familie
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Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Venkel

125 gram

Verse rigatoni

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

50 gram

Spinazie

50 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte belegen kaas

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

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Voedingswaarden

Energie (kcal)834 kcal
Energie (kJ)3489 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers7 g
Vezels6.2 g
Eiwitten42 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Couper l'ail et l'oignon
1

Pour les rigatoni fraîches, portez une bonne quantité d’eau à ébullition dans la casserole en ajoutant une pincée de sel. Émincez l’oignon et écrasez l’ail (ou coupez-le finement).

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Couper le piment et le fenouil
2

Épépinez et émincez le piment rouge. Coupez le fenouil en deux, puis en quartiers et retirez-en le cœur dur. Émincez le fenouil en petits dés.

Tip: De zaadlijsten en zaadjes zijn het pittigste deel van de peper. Houd je van extra pittig? Laat ze dan zitten.

Cuire les rigatoni
3

Détachez délicatement les rigatoni les unes des autres et faites-les cuire 4 à 6 minutes à couvert. Ensuite, égouttez-les et réservez-les sans couvercle.

Cuire au wok ou à la sauteuse
4

Pendant ce temps, faites chauffer l’huile d’olive dans le wok ou la sauteuse et faites-y cuire le poulet haché 3 minutes à feu moyen-vif en l'émiettant. Ajoutez-y l’oignon, l’ail et le piment rouge et poursuivez la cuisson 2 minutes. Ajoutez le fenouil et 1 cs d’eau par personne, salez et poivrez et faites cuire 5 minutes à couvert.

Tip: Eten er kinderen mee of houd je niet van pittig? Voeg dan de helft van de rode peper toe of zet apart op tafel zodat iedereen het zelf kan toevoegen.

Préparer la sauce
5

À feu doux, déchirez les épinards en petits morceaux au-dessus du wok ou de la sauteuse, éventuellement en plusieurs fois. Laissez-les réduire en remuant. Ajoutez la crème liquide et la moitié du fromage râpé, puis remuez bien. Ajoutez les rigatoni, salez et poivrez à votre goût, puis réchauffez encore 1 minute.

Servir
6

Servez les rigatoni sur les assiettes. Garnissez-les du reste de fromage râpé.