Romige pasta met kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige pasta met kippendijreepjes

Romige pasta met kippendijreepjes

met courgette, paprika en semi-gedroogde tomaten

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, rozemarijn, basilicum, tijm en paprika.

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

90 gram

Casarecce

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

20 gram

Semi-gedroogde tomaten

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Paprikareepjes

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)884 kcal
Energie (kJ)3700 kJ
Vetten42.2 g
waarvan verzadigd18.3 g
Koolhydraten81.9 g
waarvan suikers17 g
Vezels7.9 g
Eiwitten39.5 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de casarecce.
  • Snijd de courgette in blokjes van 1 - 2 cm en de ui in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de casarecce, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet af en laat uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle casarecce, maar gebruik 2/3. De overige casarecce is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan.
  • Fruit de ui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook en de kippendijreepjes toe en bak 4 minuten.
  • Voeg de courgette, paprikareepjes, semi-gedroogde tomaten en Italiaanse kruiden toe aan de sauteerpan en bak 3 - 4 minuten (zie Tip).

Tip: Snijd eventueel de semi-gedroogde tomaten eerst klein.

Saus maken
3
  • Voeg de culinaire room toe aan de sauteerpan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven.
  • Laat de saus 2 minuten al roerend reduceren (zie Tip).
  • Voeg de casarecce toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de saus heel vochtig? Zet het vuur dan hoog en kook zonder deksel verder zodat het water iets verdampt.

Serveren
4
  • Verdeel de casarecce met groenten over diepe borden.
  • Garneer met de geraspte kaas.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.