Een perfecte risotto kost tijd en geduld. Een handige tip om het proces soepel te laten verlopen: houd de bouillon heet op het fornuis!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Venkel
1 stuk(s)
Varkensworst met majoraan en knoflook
75 gram
Risottorijst
25 gram
Mascarpone
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
15 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
¼ zakje(s)
Italiaanse kruiden
350 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Wittewijnazijn
1 tl
Suiker
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.
Tip: Een klassieke risotto wordt met wijn gemaakt. Heb je nog witte wijn in huis? Blus de risottorijst dan af met een scheut wijn en voeg daarna de bouillon toe.
Tip: De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen.