De schouderkarbonade die vandaag op het menu staat, heeft het keurmerk van de Keten Duurzaam Varkensvlees. In dit sappige stukje vlees zit nog een stukje bot, dit geeft het vlees tijdens het bakken extra smaak. De andijviestamppot staat zo op tafel, de aardappelen hebben we vast voor je geschild en in stukjes gesneden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
¼ stuk(s)
Sjalot
5 spriet(en)
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
150 gram
Gesneden andijvie
300 gram
Aardappelblokjes
200 gram
Schouderkarbonade
½ stuk(s)
Appel
scheutje
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Mosterd
2 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de stamppot. Snipper de sjalot en snijd of knip de bieslook fijn.
Kook de aardappelblokjes in 8 - 10 minuten gaar in de pan met deksel. Voeg de laatste 5 minuten de gesneden andijvie toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Wrijf ondertussen de schouderkarbonade in met peper en zout. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schouderkarbonade 2 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 3 minuten.
Snijd ondertussen de appel in blokjes. De schil mag eraan blijven. Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de appelblokjes 5 minuten. Roer regelmatig door zodat de appel niet verbrandt.
Stamp de aardappelblokjes met de andijvie tot een grove puree. Breng op smaak met 1/2 el roomboter per persoon (of meer naar smaak), de mosterd en een scheutje melk om het geheel smeuïg te maken. Schep vervolgens de sjalot en de helft van de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de andijviestamppot over de borden en garneer met de overige bieslook. Schep de schouderkarbonade ernaast en leg de gebakken appelblokjes er schuin op.