Andijviestamppot en schouderkarbonade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Andijviestamppot en schouderkarbonade

Andijviestamppot en schouderkarbonade

Met bieslook en gebakken appel

De schouderkarbonade die vandaag op het menu staat, heeft het keurmerk van de Keten Duurzaam Varkensvlees. In dit sappige stukje vlees zit nog een stukje bot, dit geeft het vlees tijdens het bakken extra smaak. De andijviestamppot staat zo op tafel, de aardappelen hebben we vast voor je geschild en in stukjes gesneden.

Labels:
Eet mij eerst
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Sjalot

5 spriet(en)

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

150 gram

Gesneden andijvie

300 gram

Aardappelblokjes

200 gram

Schouderkarbonade

½ stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

2 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3586 kJ
Energie (kcal)857 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd24.1 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels11 g
Eiwitten39 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Snijplank
Pan met deksel
Dunschiller
Koekenpan
Aardappelstamper
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de stamppot. Snipper de sjalot en snijd of knip de bieslook fijn.

Stamppot koken
2

Kook de aardappelblokjes in 8 - 10 minuten gaar in de pan met deksel. Voeg de laatste 5 minuten de gesneden andijvie toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Karbonade bakken
3

Wrijf ondertussen de schouderkarbonade in met peper en zout. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schouderkarbonade 2 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 3 minuten.

Appel bakken
4

Snijd ondertussen de appel in blokjes. De schil mag eraan blijven. Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de appelblokjes 5 minuten. Roer regelmatig door zodat de appel niet verbrandt.

Stamppot op smaak maken
5

Stamp de aardappelblokjes met de andijvie tot een grove puree. Breng op smaak met 1/2 el roomboter per persoon (of meer naar smaak), de mosterd en een scheutje melk om het geheel smeuïg te maken. Schep vervolgens de sjalot en de helft van de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de andijviestamppot over de borden en garneer met de overige bieslook. Schep de schouderkarbonade ernaast en leg de gebakken appelblokjes er schuin op.