Een heerlijke variant op de klassieke stamppot. Vandaag eet jij hem met knolselderij die zorgt voor een aardse smaak en combi- neert goed met de frisse en knapperige veldsla. Even zonne-bloempitten roosteren en garneren samen met de feta voor dat net dat beetje extra.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Kruimige aardappelen
200 gram
Knolselderij
1 stuk(s)
Sjalot
40 gram
Feta
4 takje(s)
Verse tijm
10 gram
Zonnebloempitten
60 gram
Veldsla
1 el
Roomboter
½ tl
Honing
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
scheutje
Melk
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een grote pan met deksel voor de aardappelen en knolselderij. Schil de aardappelen (eigenheimer) en snijd in parten. Schil ook de knolselderij en snijd in blokjes. Kook de aardappelen en knolselderij, afgedekt, in 15 - 20 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.
Snijd ondertussen de sjalot in fijne, halve ringen en verkruimel de feta. Ris de tijmblaadjes van de takjes en hak fijn.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de helft van de roomboter in de koekenpan en bak de sjalot en tijm 10 minuten op middelhoog vuur lichtbruin. Voeg de honing en balsamicoazijn toe. Bak nog 30 seconden mee.
Stamp de aardappelen en knolselderij met de aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd, de helft van de feta en de helft van de veldsla toe en roer door. Voeg tenslotte de helft van de veldsla toe en roer door.
Verdeel de overige veldsla over de borden en schep daar de knolselderij-veldslastamppot op. Verdeel de sjalot over de stamppot en garneer met de overige feta en de zonnebloempitten.