Varkensworst met broccolipuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensworst met broccolipuree

Varkensworst met broccolipuree

Met uienjus, karwijzaad en walnoten

Heb jij lastige eters aan tafel? Met deze romige broccolipuree krijg je ongemerkt lekker veel groente binnen! De walnoten geven het gerecht niet alleen een lekkere bite, het vleugje bitter past ook goed bij de iets bittere broccoli en zorgt ook voor een interessante smaakcombinatie met de anijssmaak van het karwijzaad.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Noten
Sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Kruimige aardappelen

250 gram

Champignons

20 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Varkensworst met marjoraan en knoflook

40 gram

Pikante uienchutney

(Bevat Sulfiet)

1 tl

Karwijzaad

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Rodewijnazijn

(Bevat Sulfiet)

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4109 kJ
Energie (kcal)982 kcal
Vetten53 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers24.6 g
Vezels15 g
Eiwitten35 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Aardappelstamper

Instructies

Snijden en koken
1

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen, in een grote pan met deksel, net onder water staan. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Voeg de laatste 6 – 9 minuten de broccoli toe aan de aardappelen en kook mee totdat hij gaar is. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Walnoten roosteren
2

Hak ondertussen de walnoten grof. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnoten 3 – 4 minuten of tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Snipper de sjalot.

Varkensworst bakken
3

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 – 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Haal de varkensworsten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Uienjus maken
4

Verhit in dezelfde koekenpan de rodewijnazijn met de pikante uienchutney en 1 – 2 eetlepels water per persoon. Zet het vuur laag en laat 1 – 2 minuten zachtjes koken, of tot er een stroperige jus ontstaat.

Puree maken
5

Voeg de roomboter, de mosterd, de sjalot en het karwijzaad toe aan de aardappelen en broccoli. Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en broccoli tot een fijne puree. Breng op smaak met zout en peper.

Serveren
6

Serveer de broccolipuree met de varkensworst, de uienjus en garneer met de walnoten.