HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPrei Pastinaakstoemp Met Varkensworstjes In Spek
topBanner
Prei-pastinaakstoemp met varkensworstjes in spek

Prei-pastinaakstoemp met varkensworstjes in spek

met zelfgemaakte jus

Lees meer

Pastinaak is een echte wintergroente - de specifieke, zoete smaak komt namelijk pas echt naar boven nadat de vorst eroverheen is gegaan.

Labels:Familie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Prei

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

4 stuk(s)

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

(Kan bevattenGluten, Ei, Soja, Selderij, Mosterd)

50 gram

Ontbijtspek

200 gram

Pastinaak

50 gram

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 zakje(s)

Ketjap

½ el

Olijfolie

2 el

Mosterd

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Runderbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3975 kJ
Energie (kcal)950 kcal
Vetten52.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels14 g
Eiwitten34 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook met een flinke snuf zout in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en de pastinaak en snijd in grove stukken. Snijd de prei in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in fijne halve ringen.

2

Kook de aardappelen en de pastinaak 10 - 12 minuten. Voeg in de laatste 1 - 2 minuten de prei toe en kook deze samen met de aardappelen. Giet daarna af, bewaar wat kookvocht en bewaar afgedekt apart.

3

Wikkel elk varkensworstje in 1 plak spek. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel. Fruit de knoflook en rode ui 1 minuut. Leg de omwikkelde varkensworstjes in de pan en bak de worstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, nog 5 minuten bakken. Schep regelmatig om.

4

Voeg per persoon 1 el roomboter, 1/2 el mosterd en 1/4 runderbouillonblokje toe aan de pan met worstjes, samen met de ketjap. Roer alles goed door en blus af met 60 ml water per persoon. Breng de jus aan de kook, zet het vuur laag en laat de jus inkoken.

5

Stamp de aardappelen, de pastinaak en de prei tot een stamppot met een aardappelstamper. Voeg de kruidenroomkaas toe en per persoon 1/2 el mosterd. Breng flink op smaak met peper en zout en meng goed door elkaar.

6

Verdeel de stamppot over de borden. Leg 2 worstjes per persoon op de stamppot en giet wat van de jus eroverheen.