Portobello-burger met gebakken ei

Portobello-burger met gebakken ei

Met aardappelen en gegrilde courgette

Popular
Beoordeeld met 3.4 / 4
Lees meer

De portobello is met z'n ronde vorm bijna voorbestemd om op een hamburgerbroodje te eindigen. Zo maak je een heerlijke vegetarische variant op de hamburger. Je combineert hem met klassieke gebakken aardappeltjes en natuurlijk een flinke klodder mayonaise.

Labels:FamilyVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)EiGlutenbevattende granenSesamzaadMosterd
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

500 g

Nicola aardappelen

2

Gedroogde rozemarijn

2

Gedroogde tijm

1

Rode ui

1

Courgette

2

Portobello

50 g

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2

Hamburgerbol

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Glutenbevattende granen, Sesamzaad, Kan sporen van allergenen bevatten)

2

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

2

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2

Olijfolie

1

Roomboter

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kcal)865 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd16.2 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels10 g
Eiwitten28 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Hapjespan met deksel
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
InstructiesPDF
Instructies
Aardappelen bakken
Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in lange, smalle parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Bak de laatste 2 minuten de rozemarijn en de tijm mee en breng op smaak met peper en zout.

Groenten snijden
Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in ringen en snijd de courgette in dunne plakken. Breek voorzichtig het steeltje uit de portobello.

In de oven
In de oven
3

Verdeel de courgette over één kant van een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello ernaast met de open kant naar boven. Besprenkel de courgette en de portobello met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 10 minuten in de oven.

Kaas smelten
Kaas smelten
4

Giet het vocht dat tijdens het bakken is vrijgekomen voorzichtig uit de portobello en vul de portobello met de geraspte belegen kaas. Verdeel de rode ui over de courgette en bak alles nog 5 – 10 minuten in de oven. Bak de laatste 4 – 6 minuten de hamburgerbollen mee.

--
--
5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de hamburgerbollen open.

Serveren
Serveren
6

Maak per persoon een burger door de broodjes te beleggen met achtereenvolgens de portobello, een spiegelei en de helft van de gebakken rode ui. Serveer met de courgette, de overige rode ui en de aardappelen. Garneer met de mayonaise.