Skip to main content
Portobello uit de oven met verse rozemarijn, zachte geitenkaas, knapperige walnoten en honing
Portobello uit de oven met verse rozemarijn, zachte geitenkaas, knapperige walnoten en honing

Portobello uit de oven met verse rozemarijn, zachte geitenkaas, knapperige walnoten en honing

Avec du romarin, du chèvre frais, des noix croquantes et du miel

4.2
(1,2K)

De portobello is misschien wel de mooiste paddenstoel die er is. Het is een uitvergrote versie van de kastanjechampignon en door de forse afmeting is de portobello geschikt om te vullen. Wij doen dat met geitenkaas. Even in de oven en je hebt een prachtig plaatje.

Labels:
Chef's Choice
Végé
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300

Roseval aardappelen

½

Verse rozemarijn

½

Rode ui

½

Courgette

1

Portobello

40

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20

Walnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1

Olijfolie

½

Honing

Extra vierge olijfolie

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)753 kcal
Energie (kJ)3151 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers17.8 g
Vezels11 g
Eiwitten22 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Oven
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Aardappelen snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen (roseval) grondig, snijd de aardappelen in de lengte doormidden en daarna in lange smalle parten. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak de rozemarijnblaadjes fijn.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de helft van de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 25 – 30 minuten op middellaag vuur. Haal in de laatste 5 minuten de deksel van de pan.

3

Snijd ondertussen de rode ui in ringen en snijd de courgette in dunne plakken.

4

Leg de courgette en rode ui op een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello er met de open kant naar boven bij en vul de portobello met geitenkaas. Besprenkel met de overgie olijfolie en honing en bestrooi met de overige rozemarijn, peper en zout. Bak 15 minuten in de oven (zie tip!).

5

Hak ondertussen de walnoten grof. Strooi de walnoten na 10 minuten over de bakplaat met groenten.

6

Verdeel de aardappelen en portobello met ovengroenten over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders