Pompoencurry met kikkererwten en spinazie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pompoencurry met kikkererwten en spinazie

Pompoencurry met kikkererwten en spinazie

met verse kruiden, mangochutney en naan

Wist je dat de kikkererwt niet vernoemd is naar het dier, maar een afgeleide is van de oudere benaming kekererwt?

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.5 cm

Verse gember

2 cm

Verse kurkuma

1 blik(ken)

Kikkererwten

150 gram

Pompoenblokjes

ml

Kokosmelk

5 gram

Verse koriander en munt

1 stuk(s)

Naanbrood met kruiden

50 gram

Spinazie

20 gram

Mangochutney

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

75 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

½ el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)836 kcal
Energie (kJ)3498 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten111 g
waarvan suikers24 g
Vezels12.1 g
Eiwitten23 g
Zout2 g

Benodigdheden

Sieb
Rasp
Soeppan of grote pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de zoete aardappel in blokjes van maximaal 1 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de verse gember en de verse kurkuma (zie Tip). Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef.

Tip: Let op, kurkuma geeft af. Gebruik handschoentjes of doe een boterhamzakje om je handen voordat je gaat raspen.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook, ui, gember en kurkuma 1 - 2 minuten. Voeg de zoete-aardappelblokjes en pompoenblokjes toe en bak nog 3 - 4 minuten.

Tip: Aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook nog veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterke weerstand.

Koken
3

Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de bouillon en de kokosmelk (zie Tip). Breng de curry afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur en laat 10 - 15 minuten koken, tot de zoete aardappel gaar is.

Tip: Kokosmelk is een natuurlijk product en kan soms (deels) gestold zijn in de verpakking. Geen zorgen, dit zijn de vetten van de kokosmelk en die zitten juist vol smaak. Knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de pan met curry.

Kruiden snijden
4

Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd samen met de koriander fijn. Bak het naanbrood 5 - 7 minuten in de oven.

Curry afmaken
5

Voeg de laatste 5 minuten de kikkererwten toe aan de curry. Voeg ook de spinazie hand voor hand toe en laat al roerend slinken. Breng goed op smaak met peper en zout.

Tip: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Ze bevatten wel 4 - 5 keer meer vitamine E dan andere peulvruchten.

Serveren
6

Verdeel de pompoencurry over diepe borden. Garneer met de verse munt en koriander. Roer de mangochutney naar smaak door de curry en serveer het naanbrood erbij.