Pokébowls komen oorspronkelijk uit Hawaï en zijn geïnspireerd op de traditionele poké - gekruide rauwe vis. Nu zijn ze eenvoudig aan te passen, met eindeloze combinaties van eiwitten, groenten en dressings!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Kipfilethaasjes
Sojasaus
⅓ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Avocado
½ stuk(s)
Handsinaasappel
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
½ zakje(s)
Zwart sesamzaad
½ stuk(s)
Knoflookteen
75 gram
Bruine snelkookrijst
180 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Wittewijnazijn
1 el
Zonnebloemolie
25 gram
Bloem
30 ml
Water
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
¼ el
[Plantaardige] boter
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el boter per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de rijst en 180 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pot en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, in 10 minuten gaar.
Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snijd in stukken van 2 cm. Breng op smaak met peper en zout. Maak in een grote kom een beslag van de Koreaanse kruiden en per persoon: 30 ml water en 25 g bloem. Verhit de zonnebloemolie in een pan met deksel op middelhoog vuur (zie Tip).
Tip: Heb je een friteuse in huis? Hierin is het nog makkelijker om de kip lekker krokant te bakken.
Controleer of de pan met olie goed heet is door een klein beetje beslag aan de olie toe te voegen. Als de olie begint te bruisen is het heet genoeg om de kip te bakken. Leg een bord met keukenpapier klaar om de gefrituurde kip na het bakken op te laten uitlekken. Haal de kipstukjes door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie. Bak de kip in 5 - 6 minuten goudbruin, draai halverwege voorzichtig om (zie Tip).
Tip: Spettert de olie in de pan erg hard? Draai het vuur wat lager en zet het deksel voorzichtig op de pan.
Meng in een kleine kom de sojasaus en mayonaise met 1 tl honing per persoon (zie Tip). Meng goed tot een gladde saus. Meng vervolgens 1/2 el wittewijnazijn per persoon door de rijst.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaisesausje. Meng daarvoor per persoon: 1 el mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk.