topBanner
Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

met groentemix, ei en rode currykruiden

2.8/4(294)
Lees meer

Dit recept is geïnspireerd op kottu roti. Een Sri Lankaans gerecht waarin de roti (in dit geval chapati) kleingesneden meegaat in de wok.

Labels:VeggieLekker snelInspiratie
Allergenen:EiGlutenbevattende granenSesamzaadSojaMelk (inclusief lactose)Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

3 bol(len)

Bosui

1 bol(len)

Knoflookteen

70 gram

Tomatenpuree

½ bag(s)

Rode currykruiden

400 gram

Oosterse groentemix

2 bol(len)

Ei

(BevatEi)

1 bag(s)

Woksaus met gember

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 bol(len)

Chapati

(BevatGlutenbevattende granen)

20 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2590 kJ
Energie (kcal)619 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels11 g
Eiwitten21 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote wok of hapjespan
Kom
Garde
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en het witte gedeelte van de bosui toe en roerbak 1 - 2 minuten.

2

Voeg de tomatenpuree en de rode currykruiden toe en roerbak 1 minuut mee. Voeg de groentemix en 2 el water per persoon toe aan de pan. Schep goed om en bak 7 - 8 minuten, of totdat het water is verdampt en de groenten gaar zijn.

3

Kluts ondertussen de eieren los in een kom samen met de woksaus met gember en de sojasaus. Gebruik een vork of garde.Hak ondertussen de chapati in fijne reepjes. Schuif de groenten naar de buitenkant van de wok, voeg 1/2 el roomboter per persoon toe en voeg de geklutste eieren toe in het midden van de de wok. Laat kort stollen en meng de eieren onder de groenten.

4

Voeg de reepjes chapati toe aan de wok, roerbak 2 - 3 minuten en breng op smaak met peper en zout. Hak de pinda's grof. Verdeel de roerbak over de borden en garneer met het groene gedeelte van de bosui en de pinda's.