Pitabroodjes met vegetarische shoarma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pitabroodjes met vegetarische shoarma

Pitabroodjes met vegetarische shoarma

met frieten, aioli en ijsbergsla

Deze vegetarische shoarma heeft niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen zoals eiwitten, ijzer en vitamine B12!

Labels:
Veggie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Vegetarische shoarma

2 stuk(s)

Pitabroodje

25 gram

Aioli

125 gram

Aardappelen

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Turkse groene peper

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

½ el

Rodewijnazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)936 kcal
Energie (kJ)3915 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten111 g
waarvan suikers14 g
Vezels9.8 g
Eiwitten32 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Groenten snijden
2

Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Vewijder de zaadlijst van de Turkse groene peper en snijd in dunne ringen.

Ui pekelen
3

Meng in een kom per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl suiker. Voeg de rode ui toe, breng op smaak met zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de Turkse groene peper 2 minuten aan. Voeg de vegetarische shoarma toe en bak nog 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Pita's afbakken
5

Bak de pita's 3 - 4 minuten af in de oven.

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden. Besmeer de pita's met de aioli en vul met de tomatenblokjes, slamix en gepekelde rode ui. Beleg met de vegetarische shoarma en Turkse groene peper. Serveer met de sla en eventueel de overige groenten ernaast.