Bij dit recept kies je zelf wat je in je pitabroodje stopt. Een maal- tijd naar ieder zijn smaak. Vul de pitabroodjes naar wens met een, twee of alle ingredienten. Of, vul elk broodje anders. Per persoon krijg je 3 pitabroodjes.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Gele wortel
½ stuk(s)
Prei
120 gram
Kalkoenshoarma
3 stuk(s)
Mini-pitabroodjes
40 gram
Veldsla
50 gram
Naturel yoghurt
½ el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Honing
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden of maak gebruik van een broodrooster om de pitabroodjes te bereiden. Snijd de gele peen in blokjes van ½ cm en snijd de prei in dunne ringen.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de gele peen al roerende 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kalkoenshoarma toe en roerbak 2 minuten. Voeg de prei toe en 2 el water toe en dek de pan af. Bak 8 - 10 minuten op middellaag vuur. Schep tussendoor regelmatig om.
Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of broodrooster.
Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, witte wijnazijn, peper en zout en meng de dressing met de veldsla in een saladekom.
Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel zelf de pitabroodjes beleggen met de kalkoenshoarma, yoghurt en salade.