In de Noord-Afrikaanse keuken wordt harissa veel gebruikt als smaakmaker. Deze pikante saus van onder andere rode peper, knoflook en komijn geeft de couscous een intense smaak. Je kunt harissa ook makkelijk zelf maken, het recept vind je op onze blog. De zoute feta is een lekkere tegenhanger voor de pikante harissa.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Aubergine
1 stuk(s)
Tomaat
1 tl
Gedroogde tijm
25 gram
Leccino olijven
⅓ blik(ken)
Tomatenpuree
½ tl
Harissa
85 gram
Volkoren couscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Mosterd, Soja)
40 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
30 gram
Veldsla
175 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon voor de couscous. Snipper de ui en snijd de aubergine en de tomaat in blokjes van 1 cm. Halveer de olijven.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aubergine, tijm, olijven en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 – 12 minuten op middellaag vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een pan met deksel en bak de tomaat, de tomatenpuree, harissa (let op, dit is pittig!), couscous en zwarte balsamicoazijn al roerend 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en haal direct van het vuur. Laat, afgedekt, 10 minuten wellen.
Verkruimel ondertussen de feta en meng in een saladekom een klein gedeelte door de veldsla. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie en peper en zout toe.
Voeg de gebakken aubergine toe aan de couscous en breng eventueel verder op smaak met harissa, peper en zout.
Meng de veldsla met de couscous of serveer deze apart en garneer met de overige feta. Voeg extra vierge olijfolie naar smaak toe.