Pastabowl met chorizo en olijven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastabowl met chorizo en olijven

Pastabowl met chorizo en olijven

met rode puntpaprika en kerstomaten

Wist je dat je een olijf niet vers geplukt kunt eten? Olijven moeten nog maanden in een zoutoplossing liggen om hun typische smaak te krijgen.

Labels:
Klimaatbewust
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

35 gram

Chorizoblokjes

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

10 gram

Leccino-olijven

1 tl

Paprikapoeder

½ stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Paprikapesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten, Pinda's)

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Rode kerstomaten

50 gram

Spinazie

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2977 kJ
Energie (kcal)712 kcal
Vetten29.9 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten77.8 g
waarvan suikers14.1 g
Vezels5.8 g
Eiwitten27.9 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot voor de pasta.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot.
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en bak de chorizo 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
Bakken en koken
2
  • Kook de pasta 9 - 11 minuten. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht en laat in de pot uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode puntpaprika in smalle reepjes.
  • Verhit de pan van de chorizo opnieuw met 1/2 el olijfolie per persoon. Voeg de knoflook en rode puntpaprika toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg 1 tl paprikapoeder per persoon toe en bak nog 2 minuten.
Mengen
3
  • Halveer de kerstomaten en de olijven.
  • Meng de roomkaas, 1/2 tl witte balsamicoazijn per persoon en een scheutje kookvocht door de pasta.
  • Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pot met pasta.
  • Roer het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over kommen of diepe borden.
  • Garneer met de gebakken rode puntpaprika, chorizo, kerstomaten, olijven en de paprikapesto.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit. In dit gerecht krijg je een extra vitamine E boost door de paprikapesto.