Skip to main content
Parelgerstsalade met ricotta, cranberries en little gem
Parelgerstsalade met ricotta, cranberries en little gem

Parelgerstsalade met ricotta, cranberries en little gem

Kleurrijk door de radijsjes en fris dankzij de munt

Ricotta is een frisse Italiaanse kaas met een korrelige textuur. Jij verwerkt hem deze week in een salade, maar in Italië wordt ricotta ook gebruikt in pasta’s of zelfs in desserten. De gedroogde cranberries geven de salade een zoete twist, de radijsjes zorgen voor kleur en de munt houdt het geheel lekker fris.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Parelgerst

1 tl

Gedroogde oregano

1 stuk(s)

Mesclun

5 stuk(s)

Radijs

1 stuk(s)

Bosui

6 leaves

Verse munt

25 gram

Gedroogde cranberry's

40 gram

Ricotta

Zelf toevoegen

1.5 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing

1.5 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)639 kcal
Energie (kJ)2673.6 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten94 g
Vezels17 g
Eiwitten15 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom

Instructies

1

Kook 225 ml gezouten water per persoon in een pan met deksel voor de parelgerst. Voeg de parelgerst en oregano toe en kook, afgedekt, 25 minuten. Giet daarna, als het nodig is, af en laat afgedekt nagaren.

Snijd of schaaf ondertussen de radijs in plakken.
2

Snijd de little gem klein. Snijd of schaaf ondertussen de radijs in plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein. Snijd de bosui in fijne ringen.

Maak de dressing.
3

Hak de muntblaadjes fijn. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, witte balsamicoazijn, de helft van de munt, 1 tl water per persoon en peper en zout naar smaak. Meng dit met de groenten en de helft van de gedroogde cranberries in een saladekom.

Voeg de parelgerst toe.
4

Roer de ricotta los. Voeg de parelgerst en ricotta toe aan de saladekom en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.

Verdeel de cranberries over het gerecht, eet smakelijk!
5

Verdeel de salade over de borden en garneer met de overige cranberries, overige munt en extra vierge olijfolie naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Gevulde kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto, salade en krieltjes

Gevulde kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto, salade en krieltjes

De salade krijgt een frisse smaak door de appel, komkommer en bosui
Oosterse biefstukreepjes met gele rozijnen-pittenrijst

Oosterse biefstukreepjes met gele rozijnen-pittenrijst

Een smaakvol gerecht door verse kruiden en nootachtige kurkuma
Risotto van orzo met paddenstoelen en kruidenkaas

Risotto van orzo met paddenstoelen en kruidenkaas

Heerlijke doradefilet met frisse bosui-yoghurtsaus

Heerlijke doradefilet met frisse bosui-yoghurtsaus

Accompagné de carottes et pommes de terre
Kruidige lentetabouleh met appel, geitenkaas, verse munt en koriander

Kruidige lentetabouleh met appel, geitenkaas, verse munt en koriander

Avec de la pomme et du chèvre ainsi que de la menthe et de la coriandre fraîches
Risotto van orzo met paddenstoelen

Risotto van orzo met paddenstoelen

Met kruidenkaas en verse basilicum
Schelvisfilet met bosui-yoghurtsaus

Schelvisfilet met bosui-yoghurtsaus

Met aardappelpartjes en bospeen uit de oven
Tajine van linzen en groenten

Tajine van linzen en groenten

met pitabroodjes, harissa en yoghurt
Pastasalade met gekleurde tomaten en feta

Pastasalade met gekleurde tomaten en feta

Met rucola en groene pesto
Kruidige couscoussalade met geitenkaas

Kruidige couscoussalade met geitenkaas

Met zoete appel en frisse limoen
Noedels met kastanjechampignons in little gem-schuitjes met pittige rode peper

Noedels met kastanjechampignons in little gem-schuitjes met pittige rode peper

Servies sur des nids de little gem avec du piment rouge piquant
Couscous met abrikozen, spinazie en gebakken groenten in honing-citroendressing

Couscous met abrikozen, spinazie en gebakken groenten in honing-citroendressing

Avec des épinards, des légumes cuits et une vinaigrette miel-citron
Gebakken rijst met spiegelei en cashewnoten

Gebakken rijst met spiegelei en cashewnoten

Met roerbakgroenten en lente-ui
Oosterse tartaar met kastanjechampignons

Oosterse tartaar met kastanjechampignons

Met rijst, paksoi en geroosterd sesamzaad
Udonnoedels met pittige pindasaus

Udonnoedels met pittige pindasaus

Met komkommer, avocado en koriander
Zomerse krieltjessalade met sinaasappeldressing en pecannoten

Zomerse krieltjessalade met sinaasappeldressing en pecannoten

Avec une vinaigrette à l’orange et des noix de pécan
Parelgerst met kruidige merguezworstjes

Parelgerst met kruidige merguezworstjes

Met karwijzaad, gele paprika en courgette
Zomerse krieltjessalade met sinaasappel-oreganodressing en ei

Zomerse krieltjessalade met sinaasappel-oreganodressing en ei

Gevulde paprika met nasi en kippendij

Gevulde paprika met nasi en kippendij

Met een gebakken ei
Kokossoep met Thaise basilicum en noedels

Kokossoep met Thaise basilicum en noedels

Geserveerd met cashewnoten en een eitje

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes