Orzo met frisse citroenricotta en kastanjechampignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met frisse citroenricotta en kastanjechampignons

Orzo met frisse citroenricotta en kastanjechampignons

met pecorino, dragon en kervel

Heb je nog ricotta over na deze maaltijd? Ricotta kun je ook een zoete twist geven, met de citroenrasp en wat honing voor bij het dessert.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Ui

125 gram

Kastanjechampignons

5 gram

Verse dragon en kervel

¼ stuk(s)

Citroen

85 gram

Orzo

50 gram

Ricotta

20 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)655 kcal
Energie (kJ)2741 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers15 g
Vezels6.6 g
Eiwitten25 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Keukenpapier
Koekenpan
Pan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snijd de kleine en gewone rode ui in de lengte in achten. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken.
  • Snijd de verse kervel fijn en hak de verse dragon grof.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.
Orzo bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelmatig vuur en roerbak de ui in 9 – 11 minuten goudbruin en zacht.
  • Voeg vervolgens de champignons toe en bak 5 - 7 minuten al roerend bruin. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit ondertussen een pan met deksel zonder olie op middelhoog vuur en rooster de orzo 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
Ricotta mengen
3
  • Meng ondertussen in een kleine kom de ricotta met de geraspte pecorino en per persoon: ¼ tl citroenrasp en ½ el citroensap. Breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper.
  • Voeg de roomboter, de helft van de citroenricotta en de orzo toe aan de koekenpan met ui en champignons en roer goed door.
  • Voeg kervel toe naar smaak en houd een deel apart om te garneren.

Tip: Ricotta is heerlijk romig van smaak. Maar, wist je dat het eigenlijk een hele magere kaas is én weinig zout bevat? Het bevat maar liefst 90-95% minder zout en veel minder calorieën. Lekker én gezond dus!

Serveren
4
  • Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige citroenricotta.
  • Bestrooi de orzo naar smaak met de overige kervel en dragon (zie Tip).
  • Besprenkel naar smaak met het overige citroensap en de citroenrasp.

Tip: Kervel en dragon hebben een anijsachtige smaak waar niet iedereen van houdt. Proef het eerst voordat je het toevoegt.