HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Frisse Citroenricotta En Kastanjechampignons
topBanner
Orzo met frisse citroenricotta en kastanjechampignons

Orzo met frisse citroenricotta en kastanjechampignons

met pecorino, dragon en kervel

Lees meer

Heb je nog ricotta over na deze maaltijd? Ricotta kun je ook een zoete twist geven, met de citroenrasp en wat honing voor bij het dessert.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Kleine rode ui

250 gram

Kastanjechampignons

10 gram

Verse dragon en kervel

½ stuk(s)

Biologische citroen

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

100 gram

Ricotta

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2741 kJ
Energie (kcal)655 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels9 g
Eiwitten25 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Keukenpapier
Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snijd de kleine en gewone rode ui in de lengte in achten. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken. Snijd de verse kervel fijn en hak de verse dragon grof. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.

2

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelmatig vuur en roerbak de ui in 9 – 11 minuten goudbruin en zacht. Voeg vervolgens de champignons toe en bak 5 - 7 minuten al roerend bruin. Breng op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen een pan met deksel zonder olie op middelhoog vuur en rooster de orzo 1 minuut. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

3

Meng ondertussen in een kleine kom de ricotta met de geraspte pecorino en per persoon: ¼ tl citroenrasp en ½ el citroensap. Breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper. Voeg de roomboter, de helft van de citroenricotta en de orzo toe aan de koekenpan met ui en champignons en roer goed door. Voeg kervel toe naar smaak en houd een deel apart om te garneren.

4

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige citroenricotta. Bestrooi de orzo naar smaak met de overige kervel en dragon. Besprenkel naar smaak met het overige citroensap en de citroenrasp.