Heb je nog ricotta over na deze maaltijd? Ricotta kun je ook een zoete twist geven, met de citroenrasp en wat honing voor bij het dessert.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2 stuk(s)
Rode ui
2 stuk(s)
Kleine rode ui
250 gram
Kastanjechampignons
10 gram
Verse dragon en kervel
½ stuk(s)
Biologische citroen
170 gram
Orzo
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)100 gram
Ricotta
(BevatMelk (inclusief lactose))40 gram
Geraspte pecorino
(BevatMelk (inclusief lactose))350 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snijd de kleine en gewone rode ui in de lengte in achten. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken. Snijd de verse kervel fijn en hak de verse dragon grof. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelmatig vuur en roerbak de ui in 9 – 11 minuten goudbruin en zacht. Voeg vervolgens de champignons toe en bak 5 - 7 minuten al roerend bruin. Breng op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen een pan met deksel zonder olie op middelhoog vuur en rooster de orzo 1 minuut. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
Meng ondertussen in een kleine kom de ricotta met de geraspte pecorino en per persoon: ¼ tl citroenrasp en ½ el citroensap. Breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper. Voeg de roomboter, de helft van de citroenricotta en de orzo toe aan de koekenpan met ui en champignons en roer goed door. Voeg kervel toe naar smaak en houd een deel apart om te garneren.
Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige citroenricotta. Bestrooi de orzo naar smaak met de overige kervel en dragon. Besprenkel naar smaak met het overige citroensap en de citroenrasp.