Mihoen met kipgehakt en Aziatische saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mihoen met kipgehakt en Aziatische saus

Mihoen met kipgehakt en Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten

De cashew is technisch gezien geen noot omdat cashews niet binnenin een vrucht groeien, maar aan de buitenkant van de vrucht: de cashewappel.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

¼ stuk(s)

Rode peper

110 gram

Kipgehakt met Oosterse kruiden

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

7.5 gram

Knoflookpuree

10 gram

Cashewstukjes

½ stuk(s)

Sjalot

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)603 kcal
Energie (kJ)2523 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers19 g
Vezels5.9 g
Eiwitten33 g
Zout5 g

Benodigdheden

Rasp
Wok of hapjespan
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1
  • Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Snipper de sjalot.
  • Snijd de courgette in dunne halve maantjes.
  • Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
Bakken
2
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de mihoen.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de sjalot en het kipgehakt 2 minuten.
  • Voeg de courgette, paprikareepjes en 1/4 rode peper (s) per persoon toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de zoete Aziatische saus, gember, sojasaus en de knoflookpuree toe en meng goed (zie Tip).

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart. Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus of laat achterwege. Je kunt eventueel na serveren nog sojasaus naar smaak toevoegen.

Mengen
3
  • Haal de pan met kokend water van het vuur. Wel de mihoen, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel (zie Tip). Roer de mihoen een paar keer goed door tijdens het wellen.
  • Spoel vervolgens af met koud water in een vergiet. Laat even uitlekken en voeg de mihoen toe aan de wok of hapjespan.
  • Meng de mihoen, groenten en het kipgehakt goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op laag vuur.

Tip: Tip: Lukt het niet om de mihoen te breken, bereid dan alle mihoen en voeg daarna de aangegeven hoeveelheid toe aan het gerecht. De overige mihoen kan je de dag erna lekker opbakken met een eitje en sojasaus!

Serveren
4
  • Verdeel de mihoen over de borden.
  • Garneer met de cashewstukjes.

Tip: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn twee belangrijke mineralen voor het lichaam. Zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.