HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNoedels Met Kipgehakt En Aziatische Saus
topBanner
Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten

Lees meer

De zoete Aziatische saus, gember, sojasaus en knoflookpuree geven veel smaak aan dit gerecht. En al deze smaken zet jij al binnen 20 minuten op tafel!

Labels:PopulairFamilieLekker snel
Allergenen:SojaGlutenTarweNotenCashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Rode peper

200 gram

Kipgehakt met Indonesische kruiden

2 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

15 gram

Knoflookpuree

20 gram

Cashewstukjes

(BevatNoten, CashewnotenKan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Sjalot

100 gram

Noedels

(BevatGluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2479 kJ
Energie (kcal)593 kcal
Energie (kJ)2479 kJ
Energie (kcal)593 kcal
Vetten21.0 g
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten66 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers19.0 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels5.87 g
Vezels5.87 g
Eiwitten32 g
Eiwitten32 g
Zout5.0 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Wok of hapjespan
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Snipper de sjalot.
  • Snijd de courgette in dunne halve maantjes.
  • Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (s) en snijd fijn.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

2
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de sjalot en het kipgehakt 2 minuten.
  • Voeg de courgette, paprikareepjes en 1/4 rode peper per persoon toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de zoete Aziatische saus, gember, sojasaus en de knoflookpuree toe en meng goed (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus of laat achterwege. Je kunt eventueel na serveren nog sojasaus naar smaak toevoegen.

3
  • Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Roer de noedels een paar keer goed door tijdens het koken.
  • Giet daarna af en voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan.
  • Meng de noedels, groenten en het kipgehakt goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.


4
  • Verdeel de noedels over de borden.
  • Garneer met de cashewstukjes.

Tip: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn twee belangrijke mineralen voor het lichaam. Zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.