HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStoemp Met Geroosterde Wortel En Chorizo
topBanner
Stoemp met geroosterde wortel en chorizo

Stoemp met geroosterde wortel en chorizo

met Spaanse gehaktballetjes

Lees meer

De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met oregano, knoflook en cayenne - perfect in combinatie met de smaakvolle chorizo.

Labels:Familie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

6 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

50 gram

Chorizoblokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

300 gram

Kruimige aardappelen

300 gram

Wortelschijfjes

(Kan bevattenSelderij)

40 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

150 gram

Zoete aardappel

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

1 stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Runderbouillonblokje

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

2 el

Olijfolie

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3668 kJ
Energie (kcal)877 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels12 g
Eiwitten37 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui. Meng de wortelschijfjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de wortelschijfjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 18 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

2

Schil de zoete aardappel en kruimige aardappel en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.

3

Snijd de semi-gedroogde tomaten in reepjes. Halveer de gehaktballen. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de chorizo in 2 - 3 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes met de ui, in het vet van de chorizo, in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballetjes, afgedekt, 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. Voeg per persoon: 1/4 runderbouillonblokje en 70 ml water toe. Roer goed door en laat het geheel zachtjes inkoken tot serveren.

5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola, semi-zongedroogde tomaat en geroosterde wortel toe en meng goed door elkaar.

6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de gebakken chorizo. Leg de gehaktballen met de jus erboven op.