NL: Stamppot met geroosterde wortel en chorizo BE: Stoemp met geroosterde wortel en chorizo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
NL: Stamppot met geroosterde wortel en chorizo BE: Stoemp met geroosterde wortel en chorizo

NL: Stamppot met geroosterde wortel en chorizo BE: Stoemp met geroosterde wortel en chorizo

met Spaanse gehaktballetjes

De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met oregano, knoflook en cayenne - perfect in combinatie met de smaakvolle chorizo.

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Spaanse kruiden

25 gram

Chorizoblokjes

150 gram

Aardappelen

150 gram

Wortelschijfjes

20 gram

Rucola

75 gram

Zoete aardappel

20 gram

Semi-gedroogde tomaten

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

5 ml

[Plantaardige] melk

1 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)877 kcal
Energie (kJ)3668 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers17 g
Vezels14 g
Eiwitten37 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui. Meng de wortelschijfjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de wortelschijfjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 18 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Aardappelen koken
2

Schil de zoete aardappel en kruimige aardappel en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.

Snijden
3

Snijd de semi-gedroogde tomaten in reepjes. Halveer de gehaktballen. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de chorizo in 2 - 3 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Gehaktballen bakken
4

Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes met de ui, in het vet van de chorizo, in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballetjes, afgedekt, 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. Voeg per persoon: 1/4 runderbouillonblokje en 70 ml water toe. Roer goed door en laat het geheel zachtjes inkoken tot serveren.

Stamppot maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola, semi-zongedroogde tomaat en geroosterde wortel toe en meng goed door elkaar (zie Tip).

Tip: Is niet iedereen liefhebber van rucola? Laat dit dan achterwege of serveer apart, zodat je de rucola zelf naar smaak kunt toevoegen.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de gebakken chorizo. Leg de gehaktballen met de jus erboven op.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.