NL: Stamppot met Chinese kool en kokosmelk BE: Stoemp met Chinese kool en kokosmelk
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NL: Stamppot met Chinese kool en kokosmelk BE: Stoemp met Chinese kool en kokosmelk

NL: Stamppot met Chinese kool en kokosmelk BE: Stoemp met Chinese kool en kokosmelk

met gekookt ei en jus van sjalot

NL: Vandaag geen gewone stamppot, maar een stamppot met Aziatische twist! Laat je verrassen door de combinatie van Chinese kool en sojasaus. BE: Vandaag geen gewone stoemp, maar een stoemp met Aziatische twist! Laat je verrassen door de combinatie van Chinese kool en sojasaus.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

¼ stuk(s)

Chinese kool

⅓ zakje(s)

Groene currykruiden

1 stuk(s)

Ei

½ stuk(s)

Sjalot

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

15 ml

Kokosmelk

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

9.9 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

15 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

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Voedingswaarden

Energie (kcal)616 kcal
Energie (kJ)2578 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers12 g
Vezels14.4 g
Eiwitten18 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Préparer
1

Portez un bon volume d'eau à ébullition dans la casserole. Épluchez les pommes de terre et coupez-les en gros morceaux. Faites-les cuire 12 à 15 minutes à couvert.

Préparer le chou
2

Pesez le chou chinois, puis coupez-le en fines lanières. Faites chauffer 1/2 cs de beurre par personne dans la poêle et faites-y cuire le chou avec 1cc d'épices de curry vert par personne 6 à 7 minutes. Réservez hors de la poêle. Pendant la cuisson du chou chinois, coupez l'échalote en demi-rondelles grossières. Pendant ce temps, faites cuire les oeufs dans l'eau de pomme de terre. Faites bouillir les œufs 4 à 8 minutes.

Tip: Tip 1: Houd je van pittig? Voeg dan 1/2 tl extra groene currykruiden toe aan de Chinese kool. Tip 2: Hoe lang je de eieren kookt hangt af van hoe jij je eitje graag eet: ga je voor zacht of hard?

Préparer le jus
3

Faites chauffer 1 cs de beurre par personne dans la poêle utilisée pour le chou chinois. Faites-y cuire l'échalote 4 à 5 minutes à feu moyen-doux. Ajoutez la sauce asiatique douce et 30 ml d'eau par personne, puis laissez réduire la sauce 4 à 5 minutes à petit bouillon.

Préparer la purée
4

Pendant ce temps, égouttez les œufs et les pommes de terre. Réservez les œufs. Écrasez les pommes de terre au presse-purée en y ajoutant le lait de coco. Mélangez le chou chinois à la purée, puis assaisonnez à votre goût avec la sauce soja, le miso blanc, du sel et du poivre.

Écaler les œufs
5

Écalez les œufs et coupez-les en deux.

Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.

Servir
6

Servez le stoemp sur les assiettes. Versez le jus à l'échalote sur le stoemp et accompagnez d'un œuf. Garnissez des oignons frits.

Tip: Voeg de gefrituurde uitjes toe vlak voor het serveren, zodat ze niet zacht worden door de puree.