Mini-kipburgers met gegrilde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-kipburgers met gegrilde groenten

Mini-kipburgers met gegrilde groenten

met volkoren couscoussalade en verse bladpeterselie

In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

2.5 gram

Verse bladpeterselie

1 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Biologische zure room

20 gram

Volkoren couscous

1 stuk(s)

Kipfilet met Mediterrane kruiden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Mini-hamburgerbroodje

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Honing

45 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)684 kcal
Energie (kJ)2860 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers20 g
Vezels7.1 g
Eiwitten40 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Koekenpan

Instructies

Groenten grillen
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode puntpaprika in ringen en de courgette in plakken van 1/2 cm dik. Meng in een kom de rode puntpaprika met de courgette en per persoon: 1/4 el olijfolie, 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix, peper en zout. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven.

Knoflooksaus maken
2

Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de zure room met de bladpeterselie en 1/4 knoflookteen per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bereid 45 ml groentebouillon per persoon. Weeg de volkoren couscous af. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en zout.

Kipfilet bakken
3

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de kipfilet 2 minuten op hoog vuur rondom aan. Breng op smaak met peper en zout. Zet daarna het vuur iets lager, dek de pan af en bak de kipfilet in 8 minuten gaar. Haal de kip uit de koekenpan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Zoete rode ui maken
4

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit in dezelfde koekenpan van de kip 1/4 el roomboter per persoon. Voeg de rode ui en de overige knoflook toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg 1/2 tl honing per persoon toe en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Mini-hamburgerbol beleggen
5

Besmeer de onder- en bovenkant van de broodjes met een beetje knoflooksaus. Houd wat over om de couscoussalade te garneren. Snijd de kipfilet doormidden, leg de kipfilet op de onderkant van elk broodje en beleg met een paar rode puntpaprikaringen en courgetteplakken. Garneer met de zoete rode ui. Meng de rest van de gegrilde groenten door de volkoren couscous.

Serveren
6

Verdeel de belegde broodjes over de borden. Serveer de volkoren couscoussalade erbij. Garneer de salade met de overige zoete rode ui, knoflooksaus en extra vierge olijfolie naar smaak.

Tip: Volkoren couscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.