Skip to main content
Mini-kipburgers met gegrilde groenten
Mini-kipburgers met gegrilde groenten

Mini-kipburgers met gegrilde groenten

met volkoren couscoussalade en verse bladpeterselie

In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

2.5 gram

Verse bladpeterselie

1 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Biologische zure room

20 gram

Volkoren couscous

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

½ stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Mini-hamburgerbroodje

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

45 ml

Zoutarme groentebouillon

Voedingswaarden

Energie (kcal)684 kcal
Energie (kJ)2860 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers20 g
Vezels7.1 g
Eiwitten40 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Koekenpan

Instructies

Groenten grillen
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode puntpaprika in ringen en de courgette in plakken van 1/2 cm dik. Meng in een kom de rode puntpaprika met de courgette en per persoon: 1/4 el olijfolie, 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix, peper en zout. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven.

Knoflooksaus maken
2

Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de zure room met de bladpeterselie en 1/4 knoflookteen per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bereid 45 ml groentebouillon per persoon. Weeg de volkoren couscous af. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en zout.

Kipfilet bakken
3

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de kipfilet 2 minuten op hoog vuur rondom aan. Breng op smaak met peper en zout. Zet daarna het vuur iets lager, dek de pan af en bak de kipfilet in 8 minuten gaar. Haal de kip uit de koekenpan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Zoete rode ui maken
4

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit in dezelfde koekenpan van de kip 1/4 el roomboter per persoon. Voeg de rode ui en de overige knoflook toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg 1/2 tl honing per persoon toe en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Mini-hamburgerbol beleggen
5

Besmeer de onder- en bovenkant van de broodjes met een beetje knoflooksaus. Houd wat over om de couscoussalade te garneren. Snijd de kipfilet doormidden, leg de kipfilet op de onderkant van elk broodje en beleg met een paar rode puntpaprikaringen en courgetteplakken. Garneer met de zoete rode ui. Meng de rest van de gegrilde groenten door de volkoren couscous.

Serveren
6

Verdeel de belegde broodjes over de borden. Serveer de volkoren couscoussalade erbij. Garneer de salade met de overige zoete rode ui, knoflooksaus en extra vierge olijfolie naar smaak.

Tip: Volkoren couscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes