HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMediterraanse Pasta Met Pittige Sardines Uit Blik
topBanner
Mediterraanse pasta met pittige sardines uit blik

Mediterraanse pasta met pittige sardines uit blik

in een tomatensaus

QUICK & EASY
Lees meer
Labels:Lekker snelInspiratieLekker snel
Allergenen:

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

30 gram

Olijf-kappertjesmix

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

180 gram

Penne

120 gram

Sardines in pittige tomatensaus

⅔ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

250 gram

Rode cherrytomaten

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2617 kJ
Energie (kcal)626 kcal
Energie (kJ)2617 kJ
Energie (kcal)626 kcal
Vetten22.0 g
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd3.6 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten79 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers16.2 g
waarvan suikers16.2 g
Vezels3.41 g
Vezels3.41 g
Eiwitten23 g
Eiwitten23 g
Zout0.9 g
Zout0.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
  • Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de olijven grof.  
  • Snijd de bladpeterselie grof.
2
  • Kook de penne 10 - 12 minuten. 
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook 1 minuut, voeg dan de tomatenblokjes toe en kook 3 - 4 minuten. 
  • Halveer de cherrytomaten.

Tip: Wist je dat geblikte tomaten, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, bijna net zoveel vitamines en mineralen bevatten als verse tomaten? Daarmee bevat dit gerecht meer dan 250 g groente.

3
  • Voeg de sardines uit blik en hun saus toe, breek ze uit elkaar met een lepel en bak 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de olijven, kappertjes, cherrytomaten en de helft van de peterselie toe, roer goed. Laat nog zachtjes pruttelen tot de penne klaar is.
  • Roer de penne door de saus.
4
  • Verdeel de rucola over de borden. 
  • Schep de penne over de borden, garneer met de overige bladpeterselie. 

Tip: Tomaten hebben veel gezondheidsvoordelen. Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Hoe rijper ze zijn, hoe meer lycopeen ze bevatten. Lycopeen is een antioxidant. Antioxidanten.. zie fun facts