Skip to main content
Halloween spinnenweb-pannenkoekjes
Halloween spinnenweb-pannenkoekjes

Halloween spinnenweb-pannenkoekjes

2 porties | met chocolade en bananenspookjes

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze spooky pannenkoekjes met chocolade en banaan maak je af door met het glazuur spinnenwebben te tekenen. Happy Halloween!

Labels:
Recept
Allergenen:
Milk
Soja
Egg
Hvede

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

200 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat: Milk)

200 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat: Milk, Soja Kan bevatten: Glutenhaltiges Getreide, Schalenfrüchte, Erdnüsse, Sesamsamen)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Egg)

150 gram

Tarwebloem

(Bevat: Hvede Kan bevatten: Glutenhaltiges Getreide)

½ zakje(s)

Bakpoeder

(Bevat: Hvede Kan bevatten: Uova, Glutenhaltiges Getreide, Lupine, Latte, Soja)

100 gram

Bloemsuiker

(Kan bevatten: Latte, Uova, Soja, Glutenhaltiges Getreide, Schalenfrüchte)

3 stuk(s)

Banaan

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Suiker

½ tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5826 kJ
Energie (kcal)1393 kcal
Vetten50.2 g
waarvan verzadigd24.7 g
Koolhydraten203.4 g
waarvan suikers140.5 g
Vezels8.9 g
Eiwitten29.3 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Kom
Spatel
Garde
Steelpan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Plastic zakje
Hittebestendige kom

Instructies

1
  • Verwarm de karnemelk in een steelpan op middellaag vuur. Voeg 190 g chocoladedruppels toe en roer tot de chocolade volledig gesmolten is. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  • Kluts de eieren in een kom met een garde tot ze goed luchtig zijn.
  • Weeg 150 g bloem af. Voeg de bloem, 1/2 zakje bakpoeder, 1/2 tl zout en 1 el suiker toe aan een andere kom.
  • Spatel de chocolademelk door de eieren en meng dit vervolgens door het bloemmengsel.
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Schenk 1 soeplepel beslag in de pan (zie Tip). Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Herhaal tot het beslag op is. Voeg indien nodig tussendoor extra zonnebloemolie toe aan de pan.

Tip: Let op: je bakt kleine pannenkoeken.

3
  • Giet 50 g bloemsuiker in een kom. Voeg 1 el water toe en meng goed tot er een glad glazuur ontstaat.
  • Giet het glazuur in een spuitzakje of diepvrieszakje.
  • Knip een klein puntje van de onderkant van het zakje af, zodat er een smalle opening onstaat.
  • Teken met het glazuur het spinnenwebpatroon op de pannenkoeken.
4
  • Verwarm de oven voor op 60 graden. Voeg de overige chocoladedruppels toe aan een hittebestendige kom. Smelt de chocolade 5 - 8 minuten in de oven.
  • Halveer de bananen over de lengte en snijd vervolgens in schuine schijfjes.
  • Gebruik een lepel om met de gesmolten chocolade gezichtjes op de bananenspookjes te tekenen.
  • Serveer de spinnenweb-pannenkoekjes met de bananenspookjes.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

met rijst, frisse maissalsa en BBQ-rub
Traybake met kipdrumsticks

Traybake met kipdrumsticks

met Surinaamse kruiden en ingelegde ui
Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

met noedelsalade en sesamzaadjes
Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

met citroen, amandelschaafsel en courgette
Zelfgemaakte worstenbroodjes met patatjes

Zelfgemaakte worstenbroodjes met patatjes

met knapperige appel-komkommersalade
Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

met taco's, zure room en salsa
Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

met vers basilicum en kleine rucolasalade
Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

met kokosmelk, limoen en paprika
Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

met kerstomaten en komkommersalade
Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

met verborgen groenten voor kinderen: tomaat en zoete aardappel
Flatbreadpizza's met smokey garnalen

Flatbreadpizza's met smokey garnalen

met witte kaas, rucolasalade en groene puntpaprika
Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto

Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto

met kerstomatensaus en balsamicocrème
Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes

Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes

met frisse salade van botersla en radijs
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met witte kaas, verse kruiden en frisse rucolasalade
Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

op een streetfoodbroodje met aardappelwedges en verse kruiden
Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

met cheesy romige spinazie en citroenmayonaise
Steak met aardappelsalade met dilledressing

Steak met aardappelsalade met dilledressing

met gebakken ui, radijs en sperziebonen
Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

in champignon-tomatensaus met Siciliaanse kruiden
Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

met pistachenoten, appelsiendressing en koriander