topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Coq au vin

Coq au vin

4 personen | met kipdrumsticks en aardappelpuree

Deze Franse klassieker heeft 2 uur nodig om te sudderen op het fornuis, maar is het helemaal waard! Je serveert de kipdrumsticks in rodewijnsaus met aardappelpuree.

Labels:
Recept
Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd3 uur
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

3 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

375 gram

Kastanjechampignons

2 stuk(s)

Wortel

6 stuk(s)

Kipdrumsticks met baharat-marinade

185 ml

Rode wijn

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

15 ml

Worcestershiresaus

(Bevat: Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Laurierblad

20 gram

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

1000 gram

Aardappelen

1 snufje

Nootmuskaat

120 ml

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

7 el

[Plantaardige] boter

2 el

Bloem

¾ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

2 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5992 kJ
Energie (kcal)1432 kcal
Vetten76.8 g
waarvan verzadigd40 g
Koolhydraten116.5 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels24.9 g
Eiwitten65.4 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Braadpan
Aardappelstamper
Pan met deksel

Instructies

1
  • Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snijd de wortel in kleine blokjes.
  • Verhit 2 el boter in een braadpot op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 5 - 7 minuten, of tot de kip bruin wordt. Haal vervolgens uit de pot.
  • Voeg 2 el boter toe aan de braadpot en fruit de sjalot en wortel 5 - 6 minuten. 
  • Voeg de kastanjechampignons en knoflook toe en bak 4 - 5 minuten.
2
  • Voeg vervolgens 2 el bloem toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Schenk de wijn in de pot en roer goed. Laat de alcohol in 2 - 4 minuten verdampen.
  • Voeg 150 ml water, de worcestershiresaus, het laurierblad, 3/4 bouillonblokje en de verse tijm toe aan de pot.
  • Voeg de kipdrumsticks toe aan de pot en meng voorzichtig. Laat de coq au vin, afgedekt, 2 - 3 uur stoven op laag vuur.
3
  • Schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove stukken. 
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel en kook de aardappelen 12 - 15 minuten.
  • Giet de aardappelen af en stamp met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 3 el boter, 2 el mosterd en de culinaire room toe en meng goed.
  • Rasp 1 mespuntje nootmuskaat. Voeg de nootmuskaat toe aan de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. 
4
  • Haal de braadpot na 2 - 3 uur van het fornuis.
  • Hak de peterselie grof. 
  • Breng de coq au vin op smaak met peper en zout. Garneer met de peterselie. 
  • Serveer de coq au vin met de aardappelpuree. 

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie
Klassieke scampi diabolique in currysaus

Klassieke scampi diabolique in currysaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Met venkel, spinazie en belegen kaas
Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

met gebakken paprika-aardappelen en salade

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Papillot van zeebaars met ratatouille

Papillot van zeebaars met ratatouille

met aardappelwedges en basilicum-parmezaanmayonaise
Zalm in dilleroomsaus

Zalm in dilleroomsaus

met aardappelpuree, wortel en sperziebonen
Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt en smashed tortillachips
Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

met za'atar-patatjes, peterselie en Midden-Oosterse kruiden
Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

met courgette, oregano, gebakken ui en spinazie
Kipburger met mozzarella en serranoham

Kipburger met mozzarella en serranoham

met briochebroodje, avocado, kerstomaten en rucola
Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

met rijst, geroosterde bloemkool en puntpaprika
Entrecote deluxe in knoflooksaus met aardappelwedges

Entrecote deluxe in knoflooksaus met aardappelwedges

met frisse salade, kappertjes en gefrituurde uitjes
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Pikante massala met linzen en aubergine

Pikante massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Gnocchi met burrata en kipfilet

Gnocchi met burrata en kipfilet

met tomatensaus, courgette en vers basilicum
Smokey tostada's met zwarte bonen

Smokey tostada's met zwarte bonen

kies en mix toppings: kruidige limoensaus, peterselie, tomaat en meer!
Turkse pide met gehaktballetjes

Turkse pide met gehaktballetjes

met rode puntpaprika en zoetzure ui
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Scampi's met broccolini en noedels

Scampi's met broccolini en noedels

geïnspireerd op pad see ew, met pinda's, Thais basilicum en limoen
Kipworstjes met witte kaas

Kipworstjes met witte kaas

met kruidige parelcouscous, rozijnen en munt
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

met uienchutney, spinazie en knoflooktomaten
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui