Skip to main content
Bakbox | Opgerolde chocoladecake
Bakbox | Opgerolde chocoladecake

Bakbox | Opgerolde chocoladecake

+/- 8 plakken | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Deze week verbluf je je bezoek, familie of gewoon jezelf met deze eyecatcher. De luchtige cake met slagroomvulling in combinatie met de frisse frambozen en knapperige pistachenootjes ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook voor de smaakpapillen ultiem genieten.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

400 gram

Mix voor chocoladecake

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Noten, Sesamzaad, Ei)

2 stuk(s)

Ei

½ zakje(s)

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Ei, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose))

25 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Gluten, Pinda's)

40 gram

Boter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

200 ml

Room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

125 gram

Frambozen

20 gram

Pistachenoten

Zelf toevoegen

0.01 tl

Zout

10 gram

[Plantaardige] boter

Voedingswaarden

Energie (kcal)1533 kcal
Energie (kJ)6413 kJ
Vetten82 g
waarvan verzadigd43 g
Koolhydraten172 g
waarvan suikers110 g
Vezels2.3 g
Eiwitten21 g
Zout5 g

Benodigdheden

Hoge kom
Bakpapier
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Mixer
Mixer
Kom
Kleine steelpan
Sieb

Instructies

Préparer
1

Voeg de slagroom toe aan een hoge kom en bewaar in de koelkast tot stap 3. Snijd de roomboter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (elektrisch).

Préparer le gâteau
2

Voeg de cakemix, 80 ml water, het bakpoeder, een snufje zout, de roomboter en 2 eieren toe aan een grote kom. Mix met een (hand)mixer tot een egaal beslag. Verdeel het beslag over een bakplaat met bakpapier zodat er een rechthoek ontstaat van ongeveer 30 x 35 cm. Bak 8 - 10 minuten in de oven. Haal uit de oven en leg de warme cake inclusief bakpapier op een koude, vochtige theedoek. Let op: zorg dat de theedoek vochtig en niet te nat is, zodat er geen water op de cake belandt. Leg een tweede stuk bakpapier op de cake en rol de cake op. Leg de opgerolde cake in de koelkast om af te koelen.

Préparer la garniture
3

Haal de slagroom uit de koelkast en klop in de hoge kom met een garde of mixer tot er stevige pieken ontstaan. Breng ruim water aan de kook in een kleine steelpan. Voeg de chocoladedruppels toe aan een glazen kom die groter is dan de steelpan. Plaats de kom op de steelpan en laat al roerend de chocolade smelten. Zet het vuur uit, maar laat de kom op de pan staan. Hak de pistachenoten fijn.

Tip: Laat 1 el slagroom over om samen met de chocoladedruppels te smelten. Zo wordt de chocolade romiger en kun je het makkelijker over de cake verdelen in stap 4.

Garnir
4

Rol de afgekoelde cake weer open en verdeel 3/4 van de slagroom erover. Rol de cake voorzichtig opnieuw op zonder het bakpapier. Druk de cakerol goed aan en snijd een stukje van de uiteinden af zodat deze mooi recht zijn. Smeer de overige slagroom op de bovenkant van de cakerol en gebruik een lepel om het geheel te besprenkelen met de gesmolten chocolade. Garneer met de frambozen en gehakte pistachenoten.

Tip: Gebruik niet te veel vulling en verspreid het niet helemaal naar de randen. Zo kan je de cake zo strak mogelijk oprollen en valt de vulling er niet uit.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselder en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte saus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui