Skip to main content
Luxe avocadosalade met honing-geitenkaasbolletjes

Luxe avocadosalade met honing-geitenkaasbolletjes

met kerstomaten, balsamicocrème en walnoten

4.2
(112)

Wist je dat walnoot de enige noot is die ALA bevat? ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Labels:
Végé
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet
Walnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

4 ml

Olijfolie met citroenaroma

50 gram

Geitenkaasbolletjes met honing

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Veldsla

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

10 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

½ stuk(s)

Avocado

125 gram

Rode kerstomaten

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3927 kJ
Energie (kcal)939 kcal
Vetten52.6 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten88.1 g
waarvan suikers28.8 g
Vezels15.1 g
Eiwitten24.5 g
Zout1.3 g
Potassium750 mg
Calcium24 mg
Iron0.5 mg
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot met deksel en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet de parelcouscous af en spoel af onder koud water.
  • Snipper ondertussen de ui.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Snijd de kerstomaten in 4 partjes.
  • Snijd de verse kruiden fijn.
Walnoten roosteren
2
  • Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnoten tot ze lichtbruin beginnen te kleuren.
  • Zet het vuur uit en voeg de helft van de honing toe. Meng goed door.
  • Verhit de olijfolie in een andere pan op middelhoog vuur. Bak de ui 3 - 4 minuten.
Salade maken
3
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, de olijfolie met citroen en de overige honing.
  • Voeg de parelcouscous, de ui, de kerstomaten, de verse kruiden en de veldsla toe aan de saladekom.
  • Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
Serveren
4
  • Serveer de salade over borden.
  • Verdeel de avocado en geitenkaasbolletjes over de salade.
  • Garneer met de honingwalnoten en besprenkel met de balsamicocrème.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders