HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLinguine Met Pesto En Halloumi
topBanner
Linguine met pesto en halloumi

Linguine met pesto en halloumi

met geroosterde cherrytomaten, pruimtomaat en rode ui

Lees meer

Wist je dat halloumi gemaakt is van geiten-, koe- én schapenmelk? De kaas is van nature vrij zout en staat bekend om zijn elastische structuur.

Labels:VeggieLekker snelFamilieFamilie
Allergenen:CashewnotenMelk (inclusief lactose)TarweGluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Halloumi

125 gram

Rode cherrytomaten

80 gram

Groene pesto

(BevatCashewnoten, Melk (inclusief lactose)Kan bevattenPinda's, Noten)

180 gram

Linguine

(BevatTarwe, GlutenKan bevattenEieren, Mosterd, Soja, Lupine)

2 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Pruimtomaat

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4179 kJ
Energie (kcal)999 kcal
Energie (kJ)4179 kJ
Energie (kcal)999 kcal
Vetten54.0 g
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten80 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers16.0 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels7.66 g
Vezels7.66 g
Eiwitten39 g
Eiwitten39 g
Zout4.0 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Préchauffez le four à 200°C. Pour les linguine, portez un bon volume d'eau à ébullition et émiettez-y 1/4 de bouillon cube par personne. Coupez l'oignon rouge et les tomates prunes en quarts. Dans le plat à four, mélangez les tomates cerises, les tomates prunes et l'oignon rouge avec, par personne : 1/2 cs d'huile d'olive, 1/2 cs de vinaigre balsamique noir, du sel et du poivre.

Tip: De rode ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

2

Enfournez les légumes 12 à 15 minutes. Faites cuire les linguine 12 à 14 minutes dans la casserole à couvert. Ensuite, égouttez-les et reserve-les sans couvercle. Ciselez finement les herbes fraîches.

Tip: Let je op je calorie-inname? Serveer dan 2/3 van de pasta en gebruik de overige pasta de volgende dag in een lunchsalade of knip de linguine fijn en meng het in een soep.

3

Découpez 3 tranches d'halloumi par personne et épongez-les bien avec l'essuie-tout. Faites chauffer une poêle anti-adhésive, sans matière grasse, à feu moyen-vif et faites-y cuire l'halloumi 2 à 3 minutes de chaque côté. L'halloumi est prêt lorsqu'il est doré. Notez que la poêle deviendra de plus en plus chaude. Il est donc important de baisser le feu au fur et à mesure de la cuisson si vous avez l'impression que la cuisson va trop vite.

Tip: Bak de halloumi pas als de rest van het gerecht bijna klaar is. Dan kun je de halloumi direct uit de pan serveren en is hij op z'n best: krokant vanbuiten en lekker mals vanbinnen.

4

Mélangez les légumes rôtis et le pesto aux linguine. Mélangez-y aussi le jus restant du plat à four. Servez les linguine dans des assiettes creuses. Disposez l'halloumi par-dessus. Garnissez des herbes fraîches.