Linguine met pesto en halloumi
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Linguine met pesto en halloumi

Linguine met pesto en halloumi

met geroosterde cherrytomaten, pruimtomaat en rode ui

Wist je dat halloumi gemaakt is van geiten-, koe- én schapenmelk? De kaas is van nature vrij zout en staat bekend om zijn elastische structuur.

Labels:
Veggie
Familie
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Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

65 gram

Rode kerstomaten

40 gram

Pesto genovese

90 gram

Linguine

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

0.12 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

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Voedingswaarden

Energie (kcal)999 kcal
Energie (kJ)4179 kJ
Vetten54 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers16 g
Vezels7.7 g
Eiwitten39 g
Zout4 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 200°C. Pour les linguine, portez un bon volume d'eau à ébullition et émiettez-y 1/4 de bouillon cube par personne. Coupez l'oignon rouge et les tomates prunes en quarts. Dans le plat à four, mélangez les tomates cerises, les tomates prunes et l'oignon rouge avec, par personne : 1/2 cs d'huile d'olive, 1/2 cs de vinaigre balsamique noir, du sel et du poivre.

Tip: De rode ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Rôtir et cuire
2

Enfournez les légumes 12 à 15 minutes. Faites cuire les linguine 12 à 14 minutes dans la casserole à couvert. Ensuite, égouttez-les et reserve-les sans couvercle. Ciselez finement les herbes fraîches.

Tip: Let je op je calorie-inname? Serveer dan 2/3 van de pasta en gebruik de overige pasta de volgende dag in een lunchsalade of knip de linguine fijn en meng het in een soep.

Cuire l'halloumi
3

Découpez 3 tranches d'halloumi par personne et épongez-les bien avec l'essuie-tout. Faites chauffer une poêle anti-adhésive, sans matière grasse, à feu moyen-vif et faites-y cuire l'halloumi 2 à 3 minutes de chaque côté. L'halloumi est prêt lorsqu'il est doré. Notez que la poêle deviendra de plus en plus chaude. Il est donc important de baisser le feu au fur et à mesure de la cuisson si vous avez l'impression que la cuisson va trop vite.

Tip: Bak de halloumi pas als de rest van het gerecht bijna klaar is. Dan kun je de halloumi direct uit de pan serveren en is hij op z'n best: krokant vanbuiten en lekker mals vanbinnen.

Servir
4

Mélangez les légumes rôtis et le pesto aux linguine. Mélangez-y aussi le jus restant du plat à four. Servez les linguine dans des assiettes creuses. Disposez l'halloumi par-dessus. Garnissez des herbes fraîches.