HelloFresh
topBanner
Linguine all'amatriciana

Linguine all'amatriciana

met spek, pecorino en een pittige tomatensaus

Lees meer

.

Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Rode peper

250 g

Rode cherrytomaten

10 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 pak

Tomatenblokjes

180 g

Linguine

(BevatGlutenbevattende granen)

100 g

Spekblokjes

50 g

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3006 kJ
Energie (kcal)719 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels10 g
Eiwitten31 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaden en zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en rode peper 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de cherrytomaten toe. Breng op smaak met peper en zout. Verlaag het vuur en kook 10 - 15 minuten zachtjes.

3

Kook de linguine, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet daarna af, maar bewaar wat kookvocht en laat uitstomen zonder deksel. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 4 - 6 minuten krokant. Voeg de spekjes en het vrijgekomen bakvet toe aan de tomatensaus en roer goed.

4

Snijd het verse basilicum in reepjes.

5

Voeg de linguine, een scheut kookvocht, de helft van de pecorino en de helft van het basilicum toe aan de saus. Schep goed om en verhit kort.

6

Verdeel de rucola over de borden en serveer de linguine all'amatriciana hierop. Garneer met het overige basilicum en de overige pecorino.