Wist je dat koolrabi een van de weinige knolgroenten is die boven de grond groeit?
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Laurierblad
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
250 gram
Vastkokende aardappelen
1 stuk(s)
Prei
100 gram
Koolrabi
1 stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Biologisch wit rozenbroodje
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Noten, Lupine, Sesam, Melk, Soja)5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevattenSelderij)200 stuk(s)
Heekhaasje
(BevatVis)50 gram
Biologische crème fraîche
(BevatMelk (inclusief lactose))2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))600 ml
Visbouillon
1 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de visbouillon en voeg het laurierblad toe aan de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de aardappelen grondig of schil en snijd in grove stukken. Snijd de prei in ringen. Schil de koolrabi en snijd in kleine blokjes van maximaal 1 cm groot. Snijd de wortel in dunne halve plakken.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote pan of soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg daarna de prei, wortel, koolrabi en aardappelen toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de bouillon met laurierblad. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten koken, of tot de aardappelen gaar zijn.
Bak het volkoren broodje 6 - 8 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Snijd de vis in blokjes van 2 cm en breng op smaak met peper en zout.
Verlaag het vuur van de waterzooi wanneer de aardappelen gaar zijn zodat hij niet meer kookt. Meng de crème fraîche en de helft van de krulpeterselie door de waterzooi. Breng op smaak met peper en zout. Leg de stukjes vis in de waterzooi en pocheer, afgedekt, 3 - 5 minuten op laag vuur.
Verdeel de waterzooi over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met het volkoren broodje.