HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLichte Waterzooi Van Heek
topBanner
Lichte waterzooi van heek

Lichte waterzooi van heek

met wortel, prei en koolrabi

Lees meer

Wist je dat koolrabi een van de weinige knolgroenten is die boven de grond groeit?

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:Caloriebewust
Allergenen:Glutenbevattende granenVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Laurierblad

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Prei

100 gram

Koolrabi

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Biologisch wit rozenbroodje

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Noten, Lupine, Sesam, Melk, Soja)

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

200 stuk(s)

Heekhaasje

(BevatVis)

50 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

600 ml

Visbouillon

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2298 kJ
Energie (kcal)549 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels13 g
Eiwitten28 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan of grote pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de visbouillon en voeg het laurierblad toe aan de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de aardappelen grondig of schil en snijd in grove stukken. Snijd de prei in ringen. Schil de koolrabi en snijd in kleine blokjes van maximaal 1 cm groot. Snijd de wortel in dunne halve plakken.

2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote pan of soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg daarna de prei, wortel, koolrabi en aardappelen toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de bouillon met laurierblad. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten koken, of tot de aardappelen gaar zijn.

3

Bak het volkoren broodje 6 - 8 minuten in de oven.

4

Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Snijd de vis in blokjes van 2 cm en breng op smaak met peper en zout.

5

Verlaag het vuur van de waterzooi wanneer de aardappelen gaar zijn zodat hij niet meer kookt. Meng de crème fraîche en de helft van de krulpeterselie door de waterzooi. Breng op smaak met peper en zout. Leg de stukjes vis in de waterzooi en pocheer, afgedekt, 3 - 5 minuten op laag vuur.

6

Verdeel de waterzooi over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met het volkoren broodje.