Skip to main content
Rode biet flatbread met rundergehakt en grillkaas
Rode biet flatbread met rundergehakt en grillkaas

Rode biet flatbread met rundergehakt en grillkaas

met za'atar, labne en verse kruiden

3.9
(30)

Nieuw ingrediënt in je box! Libanees flatbread met rode biet is lichtzoet van smaak, rijk aan vezels en steelt de show op je bord met z'n opvallende kleur.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

40 gram

Labne

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

100 gram

Oosters gekruid rundergehakt

(Kan bevatten: Gluten, Ei, Mosterd, Selderij, Soja)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat: Sesamzaad)

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Mesclun

20 gram

Tahinsaus

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten: Selderij)

2 stuk(s)

Libanees flatbread met rode biet

(Bevat: Tarwe)

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

¼

Tomatenpuree

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

50 ml

Water

½ el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5050 kJ
Energie (kcal)1207 kcal
Vetten69.8 g
waarvan verzadigd32.8 g
Koolhydraten79.9 g
waarvan suikers23 g
Vezels10.6 g
Eiwitten59.8 g
Zout5.4 g
Potassium277 mg
Calcium43.8 mg
Iron0.7 mg

Benodigdheden

Rasp
Wok of hapjespan
Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui en snijd de wortel fijn.
  • Ris de blaadjes van de takjes en snijd de verse kruiden fijn.
  • Snijd de tomaat in schijfjes. 
  • Rasp de grillkaas met een grove rasp (zie Tip).

Tip: Grillkaas heeft van nature een zoute smaak. Gebruik daarom tijdens het koken geen zout, maar voeg na het proeven eventueel pas zout toe aan het gerecht.

Vulling maken
2
  • Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de wortel en ui 4 - 5 minuten.
  • Voeg het gehakt en de Midden-Oosterse kruiden toe en bak 1 - 2 minuten rondom bruin.
  • Voeg de tomatenpuree en de aangegeven hoeveelheid water toe. Kook 1 minuut.
Kaas bakken
3
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de kaas 6 - 8 minuten, of tot de kaas goudbruin en knapperig is.
  • Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en verwarm het flatbread 1 - 2 minuten (zie Tip).
  • Snijd de citroen in partjes en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Heb je een microgolf? Dan hoef je de oven niet te gebruiken! Verwarm de Libanese flatbreads 30 seconden op een microgolfbestendig bord. Herhaal tot alle flatbreads warm zijn.

Serveren
4
  • Meng in een kom de labne, tahinsaus, verse kruiden, mayonaise en het sap van 1 citroenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel het gehakt, de kaas, sla, tomaat, za'atar, tahinsaus en honing over het flatbread.
  • Rol het flatbread op en serveer met de overige citroenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders