Lauwwarme salade met gebakken perzik, geitenkaas, krieltjes, courgette en pijnboompitten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lauwwarme salade met gebakken perzik, geitenkaas, krieltjes, courgette en pijnboompitten

Lauwwarme salade met gebakken perzik, geitenkaas, krieltjes, courgette en pijnboompitten

Avec du chèvre, des grenailles, de la courgette et des pignons de pin

De eerste perzikken van het seizoen zijn er weer! In dit recept bakken we de perzik met roomboter en honing en mengen we hem door de salade, maar je kunt hem natuurlijk ook grillen op de barbecue.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Perzik

½ stuk(s)

Courgette

40 gram

Mesclun

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ el

Olijfolie

½ tl

Honing

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2439 kJ
Energie (kcal)583 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers26.5 g
Vezels8 g
Eiwitten17 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Kom

Instructies

Krieltjes bereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer en snijd eventueel grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in een pan met deksel in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Courgette en perzik snijden
2

Snijd ondertussen de courgette in de lengte doormidden en snijd vervolgens in halve plakken. Snijd de perzik door de helft, verwijder de pit en snijd de perzik in parten. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de pijnboompitten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Courgette bakken
3

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Perzik bakken
4

Verhit ondertussen de roomboter in andere een koekenpan en bak de perzikpartjes met de honing, 4 – 5 minuten op middelhoog vuur (zie tip).

Salade mengen
5

Meng de mesclun met de balsamicoazijn, de krieltjes en de courgette in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de salade met de perzik. Verbrokkel de geitenkaas erover en garneer met de pijnboompitjes.