HelloFresh
topBanner
Kruidige lentetabouleh

Kruidige lentetabouleh

Met appel en geitenkaas

Lees meer

Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Lekker fris dankzij de limoen, verse munt en verse koriander. Supermakkelijk om klaar te maken, weinig afwas en heerlijk dankzij de hemelse combinatie van romige geitenkaas en zoete appel. Een echt lentegerecht! In de zomer ook lekker als salade bij de BBQ.

Labels:KindvriendelijkLekker snelVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 g

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Gele paprika

2 stuks

Pruimtomaat

3 stuks

Bosui

1 stuks

Appel

6 takje

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

8 blaadje

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuks

Limoen

100 g

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2589.896 kJ
Energie (kcal)619 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten76 g
Vezels9 g
Eiwitten20 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote kom
Rasp
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de warme bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

2

Snijd ondertussen de paprika en pruimtomaat klein. Snijd de lente-ui in fijne ringen. Verwijder het klokhuis van de appel (elstar) en snijd klein. Hak de koriander en munt fijn. Voeg alles toe aan de couscous, maar houd wat munt en koriander apart.

3

Was de limoen grondig. Rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Voeg de extra vierge olijfolie, een ½ el limoensap per persoon en een ½ tl limoenrasp per persoon toe aan de tabouleh en breng op smaak met peper, zout en eventueel extra limoensap.

4

Verdeel de tabouleh over de borden. Verbrokkel de geitenkaas erover en garneer met de overige koriander en munt.