Krieltjes met kipworst en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krieltjes met kipworst en spekjes

Krieltjes met kipworst en spekjes

met gemengde groenten en zelfgemaakte appelmoes

Variëren? Geef je appelmoes een originele twist met tijm, geraspte gember en een snufje cayenne - past perfect bij de kruiden van de kipworstjes!

Labels:
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

190 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

0.99 tl

Paprikapoeder

200 gram

Italiaanse groentemix

25 gram

Spekreepjes

2.5 gram

Verse bieslook

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 tl

Honing

½ el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)536 kcal
Energie (kJ)2241 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers17 g
Vezels4.2 g
Eiwitten28 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan met deksel

Instructies

Cuire les grenailles
1

Portez une grande quantité d’eau à ébullition dans la casserole. Coupez les grenailles en deux, voire en quatre pour les plus grosses. Faites-les cuire 12 à 14 minutes, ou jusqu’à ce qu’elles soient cuites. Égouttez-les et réservez-les sans couvercle.

Tip: Aardappelen, en dus ook krieltjes, zijn supergezond! Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen. Zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Préparer la compote
2

Épluchez la pomme, retirez-en le trognon et coupez-la en dés. Dans la petite casserole, mélangez la pomme avec, par personne, 1,5 cc de miel et 3 cs d’eau. À couvert, portez à ébullition et laissez cuire 12 à 14 minutes à feu doux. Retirez ensuite la casserole du feu. Écrasez grossièrement la pomme à la fourchette. Réservez la compote jusqu’au service en couvrant la casserole.

Tip: Je kunt deze appelmoes eventueel ook van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren. Dan ben je nog sneller klaar!

Cuire à la poêle
3

Émincez ou écrasez l’ail. Coupez les saucisses de poulet en morceaux. Faites chauffer ½ cs de beurre par personne à feu vif dans la sauteuse et cuire l’ail, les morceaux de saucisse et le paprika 1 à 2 minutes. Ajoutez le mélange de légumes et faire cuire le tout 10 à 12 minutes à couvert. Remuez de temps à autre. Salez et poivrez.Pendant ce temps, faites chauffer la poêle à feu moyen-vif et cuire les lardons 5 à 6 minutes.

Servir
4

Ciselez finement la ciboulette. Mélangez les grenailles et les lardons. Servez les légumes, les saucisses et les lardons sur les assiettes et garnissez de la ciboulette. Présentez la compote de pomme en accompagnement.

Tip: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.